Tražite odličan ljetni recept za cheesecake bez pečenja kojim ćete oduševiti ukućane, ali i goste?

Evo recepta sa bobičastim voćem za čiju vam pripremu ne treba više od 15 minuta.

Potrebni sastojci za biskvit: 250 g digestive keksa, 125 g maslaca.

Postupak pripreme:

Ubacite sastojke u sjeckalicu koja će ih povezati.

Smjesu potom utisnite u kalup od 20 centimetara koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Potrebni sastojci za kremu: 250 g mascarpone sira, 200 g krem- sira, čašica kiselog vrhnja, 300 g slatkog vrhnja, dvije kašike šećera u prahu, korica jednog limuna, burbon vanilija.

Postupak pripreme:

Sve sastojke miksajte uz pomoć miksera u kremu.

Gotovu kremu rasporedite preko biskvita i stavite u frižider na dva do tri sata.

Rashlađeni kolač ukrasite bobičastim voćem po izboru (jagode, trešnje, borovnice, maline).

Izvor: Faktor