navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Žiri oborila s nogu

Ipak je bitan glas, a ne stas: Ko je Sarajka Slađa Zubčević koja je Jelenu Karleušu natjerala na plač

Ponovo u Zvezdama Granda dominiraju takmičari iz Bosne i Hercegovine. U posljednjem izdanju ovog muzičkog šoua žiri, ali i gledaoce ispred malih ekrana oduševila je Slađa Zubčević, koja živi u Sarajevu.

Objavljeno: 10.11.2020. u 20:16
get url
text

Ova Bosanka rođena u Gračanici prije 28 godina nastupila je u brendiranoj majici Marije Šerifović i patikama i napravila haos u emisiji. Jelena Karleuša, koja je strah i trepet kandidatima u ovom muzičkom takmičenju, nakon njenog nastupa ostala je bez teksta, a potom je i zaplakala. Njenim nastupom bila je oduševljena i Snežana Đurišić koja joj se na kraju i naklonila.

- Uspjela sam da ostvarim što sam planirala. Iskreno, nisam očekivala da će biti takva reakcija od Jelene Karleuše. Poznato je da često osuđuje fizički izgled kandidata i način oblačenja. Iznenadila sam Jelenu Karleušu majicom i patikama, ali i svojim pjevanjem. Od ostalih članova sam očekivala dobre komentare jer svi dobro poznaju muziku i cijene kvalitet. Ipak, nisam očekivala u tolikoj količini komplimente za moj glas. Sa dolaskom u Zvezde Granda otvorili su mi se novi putevi. Publika širom regiona je čula moj glas – kaže za Faktor Slađa Zubčević.

Muzikom se počela baviti kao djevojčica. Učestvovala je i na brojnim muzičkim festivalima na kojima je redovno osvajala nagrade i prva mjesta.

- Profesionalno sam se počela baviti muzikom sa 16 godina sa bratom od Igora Vukojevića. Igor Vukojević me dosta obučavao po pitanju tehnike pjevanja. Za sve ovo što danas čujete on je zaslužan i usmjerio me je na pravi put. Publika u BiH me je upoznala kroz šou "Zvijezda možeš biti Ti" gdje sam se plasirala u finale. Potom sam se dokazala na Ilidžanskom festivalu, gdje sam osvojila nagradu za najbolju interpretaciju sa pjesmom "Ni zore ni dana" i dobila titulu najmlađeg ukupnog pobjednika u historiji Ilidžanskog festivala. Uslijedila je pjesma "Srce ne da mi" Zaima Poturića. Posljednja moja kompozicija je "Da ne čuje zlo" koja se pojavila pod markicom Hayat Productiona i za koju je spot snimao moj muž Aleksandro – nastavlja pjevačica.

Ističe da je izabrala teži put zbog vrste muzike koju pjeva.

- Teško je ovom vrstom muzike doći do ljudi. Još kada se zna da publika u većini slučajeva više gleda stas nego glas, onda je situacija još teža. Živim u starijem svijetu, gdje je muzika na prvom mjestu. Glas, muzika i repertoar, prvo to, pa onda sve ostalo. Samo nastupam na svadbama i privatnim zabavama, nema mene po restoranima i klubovima – kaže Slađa koja dodaje da su joj uzori bili i ostali Snežana Đurišić, Verica Šerifović i Ana Bekuta.