Svi smo pod stresom, svi živimo tako da ne znamo šta nam sutra donosi. Ne treba misliti "crno" i loše se osjećati.

Evo načina kako da budete bolje:

1. Budite zahvalni

Cijenite i slavite sve ono što vaše tijelo može učiniti - trčati, plesati, smijati se, pjevati, ljubav voditi... Vjerujte mi, postoji mnogo ljudi koji to ne mogu.

2. Zavolite se

Razmislite i napišite listu stvari koje volite kod sebe - stvari koje nisu povezane s vašim izgledom. Čitajte ih što češće, a s vremenom će vaš um otkrivati i novije stvari koje volite kod sebe, pa ih dodajte na listu.

3. Takmičite se sa samom sobom

Nemojte se takmičiti u upoređivanju s drugima. Kad se osjećate dobro zbog toga ko ste, kada ste svjesni svojih vrijednosti i posebnosti, idete kroz život puni samopouzdanja, samoprihvaćanja i otvorenosti, i to vas čini prekrasnom osobom bez obzira na vaš fizički izgled. Zapamtite, ljepota je stanje uma, ne stanje vašega tijela.

4. Gledajte na sebe kao na cjelovitu osobu

Vaše tijelo je samo jedan aspekt vas samih.

5. Slušajte unutarnji glas

Kad čujete unutarnji glas koji kaže da vaše tijelo nije po “standardima“ ljepote, zamislite si na ramenu malog zlog patuljka koji vam to govori. Zgrabite ga i bacite s ramena ili šta vam već padne na pamet. U najmanju ruku, nasmijat ćete se, a sigurno ćete promijeniti kako se osjećate.

6. Ponavljajte pozitivne afirmacije o sebi i svom tijelu

Tako ćete mijenjati sliku koju imate o sebi.

7. Oblačite se tako da se osjećate ugodno i dobro u svom tijelu

Radite za sebe, a ne protiv sebe. Budite kritički promatrač društvenih i medijskih poruka i “standarda“ ljepote.

8. Učinite svaki dan nešto lijepo za sebe i svoje tijelo

Pripremite si toplu kupku s mirišljavom soli, opuštajte se na nekom mirnom mjestu, budite fizički aktivni...

9. Skupljajte dobre osjećaje

Svaki dan umjesto da gubite vrijeme i energiju na brigu oko težine, hrane ili kalorija učinite nešto lijepo za sebe i druge. Često tako ne samo da potičemo pozitivne promjene, nego i pomažemo sebi da se osjećamo dobro te gradimo drugačiju, pozitivniju sliku o sebi i svojim pravim vrijednostima.

 

Izvor: 24.sata.hr / Coolstyle