Barbadoška pjevačica Rihanna (32) osvanula je na trećem mjestu liste najbogatijih muzičara Sunday Timesa, i to s procijenjenim bogatstvom od 600 miliona dolara.

Nedavno se preselila u London, a sada je s "dubinom džepa" prešišala Eltona Johna (73) i Micka Jaggera (76). Prvi na listi je kompozitor Andrew Lloyd Webber (72), a drugi Paul McCartney (77).

- Do prošlog ljeta vrlo malo ljudi je znalo da živi u Velikoj Britaniji. Sada je u dobroj situaciji da bude prva muzičarka koja je u Velikoj Britaniji stekla status milijarderke - kaže Robert Watts, koji sastavlja listu.

Uprkos što ova atraktivna dama nije izdala album od 2016., za njenu zaradu je velikim djelom zaslužno partnerstvo s francuskim luksuznim brendom LVMH.

Osim toga, pjevačica je lansirala vlastitu liniju seksi donjeg rublja pod nazivom "Savage x Fenty" koje najbolje promovira svojim golišavim izdanjima na društvenim mrežama.

Inače, ovo joj nije prvi put da je novcem “pomela“ konkurenciju. Prošle godine je zauzela prvo mjesto Forbesove liste najbogatijih žena u muzičkoj industriji.