navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Potresni dokumentarac

Istina o posljednjim danima legendarnog glumca

"Robin's Wish", novi je dokumentarac u režiji Tylora Norwooda, prikazuje uglavnom nepoznatu stranu glumačke zvijezde Robina Williamsa.

Objavljeno: 11.09.2020. u 20:34
get url
text
Robin Williams

- Ako ste voljeli glumca Robina Williamsa, onda je Robin, čovjek koji stoji iza cijelog tog posla, bio još bolji - rekao je Norwood za američke medije o svom novom dokumentarnom filmu koji istražuje posljednje dane legendarnog glumca i komičara Robina Williamsa, kao i njegovu neurološku bolest s kojom se borio.

Williams je u augustu 2014. godine sebi oduzeo život u 63. godini. Mnogi su mislili da je to posljedica deprisije i mnogih ovisnosti sa kojom se borio godinama.

Dokumentarac "Robin’s Wish" (u prijevodu, "Robinova želja"), koji se premijerno prikazao u povodu šeste godišnjice Williamsove tragične smrti, otkriva pojedinosti o posljednjim, mučnim danima hollywoodske zvijezde, kao i o okolnostima pod kojima je umro.

U filmu njegova treća supruga Susan i brojni saradnici govore kako je Williams bio hrabar, "pravi ratnik", ali i kako se vidjelo da se nešto u njemu urušava, no tek je autopsija utvrdila da je glumac patio od demencije s Lewyjevim tjelešcima, teške neurodegenerativne bolesti nalik Parkinsonu, koja ga je ma kraju i navela na samoubistvo.

- Napadnut mu je bio gotovo svaki dio mozga. Osjećao je da se raspada - kaže u filmu Williamsova udovica.

Film "Robin’s Wish" priča snažnu istinitu priču o glumcu i komičaru Robinu Williamsu i njegovim zadnjim danima. Po prvi put Robinova borba s neurodegenerativnim poremećajem, odnosno demencijom Lewyjevih tjelešaca, prikazana je u do sada neviđenim detaljima.