navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Izrastak kose možete jednostavno prikriti pomoću frizura

Trenutna situacija mnogim ženama onemogućava posjetu frizeru kako bi ofarbale kosu i osvježile je. No, postoje mnogi trikovi sa frizurom koje možete napraviti sami kod kuće, a koji će sakriti izrastak. Zdravlje nam je ovih dana prioritet, no ako ste nezadovoljni izgledom, pratite savjete koje predlaže Harpers Bazaar.

Objavljeno: 15.07.2020. u 15:37
get url
text

Marame i široke trake od svile, kakve su se nosile 90-tih godina, ponovo su u trendu. Ovaj asesoar je savršen pri ukrašavanju kose i pokrivanju korijena. Dior je aktuelizirao ovaj način ukrašavanja kose na svojoj prošlogodišnjoj reviji, gdje su modeli nosili svilene bandane, koje su naglasile kreacije Marie Grazie Chiuri iz 70-ih.

Popularni topknot ili visoka punđa je daleko najlakša i najsvestranija frizura, kojoj možete dati jedinstven i elegantan karakter kombinujući je sa dodatkom za kosu ili sa dubokim dekolteom na prednjoj strani, kao što to radi model Karlie Kloss. I razbarušeni visoki rep vam može pomoći da prikrijete izrastak kose čineći je sofisticiranom, a ne rezultatom nesrećnih okolnosti. Držite kosu u visokom repu, a zatim prstima dodajte volumen korijenu.

Izrastak možete zakamuflirati tako što ćete povećati teksturu i volumen kose uz pomoć figara ili pegle za pravljenje laganih kovrdža, te spreja za teksturu. Ako želite glamurozniju frizuru, probajte sa elegantnom polupodignutom kosom koja će zamaskirati korijen kose.

Na kraju, tu su i pletenice. Iako je najteža na listi, ova posebna frizura je ujedno i najljepša, jer kontrasti između boja kose mogu je učiniti zaista zanimljivom. Možete odabrati francusku pletenicu ili pronaći inspiraciju iz Diorovog proljetnog šoua i napraviti dvije klasične pletenice na dnu vrata.