navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzika

Jasna Gospić snimila cover naslovne numere filma "Visoke potpetice" legendarnog Pedra Almodovara

Gledajući ovaj savršeni film kontroverznog španskog reditelja zaljubila sam se u ovu pjesmu na prvo slušanje, kaže naša pjevačica

Objavljeno: 27.06.2019. u 20:51
get url
text

Nakon pjesme "Bolujem", covera poznate francuske šansone "Je suis malade" koju prati crno-bijeli video oslikan prelijepim kadrovima čarobne Andaluzije, Jasna Gospić je nedavno u Sarajevu završila audiosnimanje njenog drugog covera.

Ovaj put naša pjevačica se odlučila na obradu španske pjesme "Piensa en mi", koju izvodi španska pjevačica Luz Casal. "Piensa en mi" je naslovna numera filma "Visoke potpetice" legendarnog Pedra Almodovara.

- Gledajući ovaj savršeni film kontroverznog španskog reditelja zaljubila sam se u ovu pjesmu na prvo slušanje. Melodija je divna, tipično španska, puna emocija i čudesne energije ljudske duše. Pjesma, kao i film, govori o nesavršenosti ljudske duše koja griješi nesvjesno, vođena osnovnim ljudskim instinktima i, naravno, kaje se. Ipak, iza svega stoji ljubav. Ona je ta koja ostaje, pa makar bila i nesretna. Bilo je jako teško prevesti tekst na bosanski jezik. Španska verzija je veoma jednostavna, jasna i teška, "ubojita", ali upravo te najjednostavnije stvari često budu i najkomplikovanije. Zlatan Fazlić Fazla je napisao novi tekst, koji je, naravno, u vezi s originalnim tekstom. Nije bilo nimalo lako, ali Fazla je uspio dočarati lijepu poruku i emociju koju pjesma nosi. "Piensa en mi" sam snimila i na španskom jeziku jer, ko zna, možda se jednom predstavim i njihovoj publici - kaže Jasna Gospić.

Zanimljivo je da u pjesmi gitara dominira kao jedini instrument, tako da je Almir Hukelić Aka, koji je odsvirao melodiju, bio na svom terenu.

- Sa Akom sarađujem već godinama. Fantastičan je muzičar i gitarista. Pjesma je snimljena u Hayat produkciji, u njihovom novom studiju koji pruža zaista velike mogućnosti. Spot namjeravam raditi u Španiji. Vizuelno je ne vidim nigdje drugo nego tamo gdje je i nastala. Bit će to treći spot koji snimam u Španiji, a i ovaj put radit će ga Fyfa produkcija, sa kojom sam veoma zadovoljna - zaključuje pjevačica.