navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Postoji rješenje

Jeftino, lako dostupno i stvarno djeluje: Ovo ulje potiče rast obrva i trepavica, a kosi vraća stari sjaj

Uništili ste i trajno prorijedili obrve pretjeranim čupanjem!? U ništa boljem stanju su i trepavice na kojima je svakodnevno šminkanje i neredovno skidanje makeupa ostavilo traga!?  Ali, to nije sve. Niste zadovoljni ni sa izgledom kose koja je oslabila od čestog ili neprimjerenog tretiranja!?

Objavljeno: 06.02.2020. u 09:46
get url
text

Ne brinite, postoji prirodno rješenje za ove probleme, a to je  ricinusovo ulje, koje je jeftino, lako dostupno i stvarno djeluje.

Ricinusovo ulje je tekuće zlato za kosu, obrve i trepavice, a koristi se još od vremena starih Egipćana.  Ne samo da obrvama, trepavicama i kosi daje zdrav izgled i poboljšava njihovu teksturu, nego ubrzava i njihov rast.

Ulje je gusto i zlatne je boje, a dobija se cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa.

Pitate se zašto je posebno? Tajna je u tome što ovo ulje sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i pojedinim vrstama gljiva.

Zbog visokog sadržaja spomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna djelovanja. Ono osigurava hidratantni učinak na obrvama, trepavicama, kosi i tjemenu.

Zbog velike moći prodiranja, ulje ne samo da oblaže dlaku, već i prodire u nju te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive tvari, čime se osigurava dugotrajna hidratacija i njega kose i tjemena.

Ricinusovo ulje potiče rast trepavica, obrva i kose, čak i na prorijeđenim mjestima, ali ne tamo gdje je folikula uništena. Redovnom uporabom može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (oštećenja nastala usljed korištenja jakih boja i slično).

Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprečavaju isušivanje tjemena.

Ricinusovo ulje djeluje i kao sredstvo za zadržavanje vlage, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Njegovo redovno nanošenje učinit će kosu mehkom i podatnom.

Za najbolje rezultate potrebno je koristiti hladno cijeđeno ili ricinusovo ulje s Jamajke (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno cijeđeno ulje je zlatno-žute boje s blagim mirisom biljke. No, nakon nanošenja, miris se gubi. Također, istraživanja pokazuju da hladno cijeđeno ulje smanjuje bore i tamne mrlje na koži.

Kako ga nanositi na obrve i trepavice

Svake večeri, prije spavanja, napravite slijedeće: umočite štapić za čišćenje ušiju u ricinusovo ulje i prijeđite njim po obrvama i trepavicama, pa dobro utapkajte. Možete ovo raditi i prstima, ali pazite jer je ovo ulje ljepljivo i viskozno. Nakon dva, tri mjeseca svakodnevne večernje primjene, obrve i trepavice bit će obnovljene, vidno deblje, tamnije i gušće, a prorijeđena mjesta bit će popinjena. Ipak, ne očekujte da će dlake rasti tamo gdje je folikula kompletno uništena.

Kako ga nanijeti na kosu

Prije samog nanošenja kosa treba biti vlažna. Ricinusovo ulje je gusto i viskozno tako da se ne preporučuje nanošenje većih količina. Nanošenje većih količina neće vam pomoći, nego će kosu učiniti masnom i opuštenom. Također, važno je nanositi ga samo na korijen i tjeme ili na vrhove. Nakon nanošenja, kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom. Potom je omotajte toplim ručnikom i ostavite da stoji do dva sata. U tom vremenu, kosa i tjeme trebali bi upiti ulje. Nakon toga kosu dobro isperite i operite na uobičajen način.