navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Detalj sa snimanja

Junakinja kultne serije malu crnu haljinu zamijenila elegantnom kreacijom

Kolumnistica Carrie Bradshaw, koju je u kultnoj seriji SATC utjelovila Sarah Jessica Parker, imala je nevjerovatnu garderobu u kojoj su dominirale štikle, torbice i zavodljive haljinice, a osim baletne suknje i topa iz najavne špice, mnogi se i danas sjećaju još jednog stajlinga.

Objavljeno: 20.10.2021. u 16:58
get url
text

Riječ je o maloj crnoj, tzv. "Carrie" haljini koja prati liniju tijela i naglašava figuru.

Tu je seksi haljinicu junakinja ove serije nosila u 15. epizodi druge sezone s vrtoglavim štiklama i vintage Guccijevom torbicom kreiravši tako jednostavan, ali vrlo chic stajling kojeg se najvjerniji fanovi sjećaju i danas.

 

Kako mediji s pažnjom prate svaki detalj u vezi sa snimanjem serije koje se odvija na lokacijama u New Yorku, sve ukazuje na to da postoji još jedna potencijalna "Carrie haljina".

Ovog puta Carrie Bradshaw birala je nešto sofisticiraniju i damskiju haljinu.

 

Radi se o elegantnoj svijetloplavoj haljini od 215 dolara s potpisom dizajnerice Norme Kamali.

Haljina asimetričnog kroja nešto je duža i dolazi ispod koljena, a u jednoj je sceni glavna junakinja nosi u kombinaciji sa sakoom s podignutom kosom i metalic sandalama.

Iako su mišljenja o nastavku seriju podijeljena, ne samo zbog činjenice da nećemo vidjeti Samanthu (Kim Cattrall), i Carrieina garderoba iz 2021. bila je u središtu internetskih rasprava.

Fanovi su se posebno obrušili na njenu haljinu iz Forever 21 što je proglašeno velikim skandalom i propustom dok su drugi tvrdili da Carrie nije ostarila tako moderno kako su se nadali.

 

- Samo zato što ste ostarili (zar nismo svi?), to ne znači da se morate potpuno promijeniti – kazala je razočarano Olivia Singer, iz britanskog Voguea.

Otišla je čak toliko daleko da je sastavila outifit koji bi Carrie i njene prijateljice trebale odjenuti kada krenu u šoping: Manolice, haljine od tila Molly Goddard i vintage torbice Fendi Baguettes.