navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzički razgovor

Kiki Lesendrić za Faktor: Sarajevo će krajem jula biti centar regiona

Tradicionalno odmaram na Zakintosu. Jurim daske za jedrenje i ne znam ni gdje mi je glava. Kada je Zakintos u pitanju, ja sam tamo domaći. Ustvari, ja sam stari Grk i može se računati da sam pola-pola, kaže Kiki

Objavljeno: 04.07.2019. u 07:35
get url
text

Kiki Lesendrić, popularni roker i autor hitova kao što su "Svijet je lijep kada sanjamo", "Kao ptica na mom dlanu", "Slučajno", "Te noći smo se potukli zbog nje", zajedno sa svojim "Pilotima" priprema se za susret sa sarajevskom publikom.

Naime, oni će se sa brojnim ljubiteljima njihovih pjesama družiti 27. juna na muzičkom festivalu Live Stage, koji će na platou Skenderije u Sarajevu ugostiti brojne pop-rock muzičare iz BiH, ali i susjednih zemalja, između ostalih i legendarnog Kikija Lesendrića.

- Sarajevo je upravo trebalo jedan ovakav festival koji će, osim novih imena, ugostiti i staru gardu muzičara, od kojih je većina zapravo i počela svoju karijeru ovdje. Live Stage ne može biti bolji. Sve je savršeno. Centar grada, mjesto gdje smo počeli da sviramo - Dom mladih i Skenderija. Plato je ogroman i fenomenalan. To će biti tri dana luđačkih događaja. Ove godine u regionu je ovo najbolji muzički događaj. Pogledajte line up. To niko nema. Još kada se uzme u obzir da je ovo prvi put, onda stvarno treba čestitati organizatorima. Dolazi veliki broj bendova i sigurno da će Sarajevo biti centar regiona ova tri dana. Svi ćemo se lijepo družiti i pjevati – kaže na početku razgovora za Faktor Kiki Lesendrić.

Tokom intervjua za naš portal, Kiki je pakovao kofere za odmor u Grčkoj.

- Izvinite zbog ovih zvukova, ali se pakujem. Imam brdo stvari. Tradicionalno odmaram na Zakintosu. Jurim daske za jedrenje i ne znam ni gdje mi je glava. Kada je Zakintos u pitanju, ja sam tamo domaći. Ustvari, ja sam stari Grk i može se računati da sam pola-pola. Uživam u ljepotama Grčke i mora, a već četiri godine sam aktivan u stand up paddlingu. To je jedna vrsta veslanja na dasci i već sam učestvovao na nekoliko svjetskih takmičenja čiji je sponzor Red Bull. Ovo mi je sve od ljeta što uhvatim, poslije upadam u koncertnu mašinu – nastavlja Kiki.

Od 20. jula do sredine septembra Kiki i "Piloti" održat će veliki broj koncerata širom Balkana.

- Svirat ćemo u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori... Bit će dosta koncerata na otvorenom, i nadam se da će vrijeme biti dobro jer rokenrol tada dobija pravi dojam. Kada je u pitanju album, novi bi trebao izaći u oktobru. Na velikim sam mukama jer imam 19 pjesama i ne znam koje da ostavim. Naravno, ovo mi neće biti posljednji CD. Nisam još za penzije, o tome nema govora. Muzika mi ide lako, ali sa riječima sam se borio, zato što riječi moraju biti specifične i drugačije, da ne kažem ono što sam već rekao – pojašnjava Lesendrić koji je nedavno objavio i duet sa Alenom Islamovićem.

Pored stand up paddlinga Kiki redovno igra tenis.

- Mora čovjek voditi računa o zdravlju. Kada je lijepo vrijeme, redovno trčim na Adi gdje imam studio. Volim da sviram i upoznajem nove ljude, a da bih to dugo mogao raditi, moram voditi računa i o svom zdravlju i načinu života – izričit je na kraju Kiki.