navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Njega

Lijepu kosu možete imati i vi ako se pridržavate ovih pravila

Kvaliteta kose mijenja se s vremenom, no pravilnim njegovanjem i tretiranjem možete je osnažiti i učiniti bujnijom.

Objavljeno: 19.03.2020. u 13:03
get url
text

- Rast kose uglavnom je genetski programirani proces, kvalitetu smo naslijedili od roditelja, no pravilnim pristupom možete izvući najbolje iz vaše kose – komentira dermatologica Doris Day iz New Yorka.

Tretmani koji smanjuju upalne procese pojačavaju kvalitetu kose, a primjer su laseri dostupni u dermatološkim ordinacijama ili šamponi na bazi kofeina koji utječu na sam korijen kose i potiču cirkulaciju u skalpu.
Nije svejedno koji šampon koristimo, prijedlog su formule s peptidima koji jačaju las u korijenu te smanjuju mogućnost pucanja lasi.

- Predlažem što manje korištenje pegli i ostalih gadgeta koji isušuju vlas. Čak kad malo smanjite njihovo korištenje, barem jedan dan u sedmici, ako ga često koristite, primijetit ćete veliku razliku – savjetuje frizer Harry Josh, koji radi i s modelom Gisele.

Ne zaboravite na šišanje, čak i kad puštate kosu, jer što češće kratite vrhove, vrhovi će manje pucati.

Također, možete razmisliti o promjeni prehrane.

- Moguće je da kosa ima problem radi nutrijenata koje unosite u tijelo – podsjeća frizer Mark Townsend, koji među klijenticama ima i Jessicu Biel.

Svakako na meniju imajte zeleno povrće kao što je špinat koji sadrži vitamine A i C te djeluje kao prirodni pojačivač strukture lasi. Chia sjemenke su također odlične za lijepu kosu, kao i sjemenke bundeve, a preporuka su i jaja, piletina i riba.

Kosa je građena od proteina keratina, stoga je dovoljan unos proteina u hrani logičan put do lijepe, čvrste i zdrave kose.

Od dodataka prehrani, za kosu je odličan i biotin – predlaže Townsend. Ovaj sastojak usput jača i nokte.