navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Boravak u prirodi

Mama upozorila: Moja kćerka je imala zastrašujuću alergijsku reakciju na gusjenicu

Iako mnogi ne razmišljaju o tome, bilo što oko nas može izazvati alergijsku reakciju. Također, alergije se mogu pojaviti u bilo kojem trenutku života.

Objavljeno: 23.06.2020. u 22:28
get url
text

Na to se, nažalost, uvjerila i Donna Fry, mama koja je na Facebooku odlučila podijeliti fotografije svoje četverogodišnje djevojčice nakon boravka u prirodi.

- Uvijek je ohrabrujem da uživa i da dodiruje mala stvorenja, ali ova je mala gusjenica izazvala masivnu alergijsku reakciju - napisala je Donna u opisu fotografija koje je objavila, te je dodala kako ni sama ne zna zašto jer ih je njezina djevojčica "držala sto puta do sad".

Ovo iskustvo je opisala kao zastrašujuće te je istaknula kako su lice i usne njezine kćeri vrlo brzo nakon doticaja s gusjenicom počele bubriti. Prestravljena mama je odmah pozvala hitnu pomoć te su joj liječnici dali injekciju prije nego što su je odvezli u bolnicu. Iako je dobro reagirala na injekciju, situacija je ubrzo postala još dramatičnija, piše The Sun.

- Na putu prema bolnici joj se pogoršalo stanje - prisjetila se Donna istaknuvši da je djevojčica nekoliko dana nakon toga provela na steroidima.

U bolnici su liječnici objasnili da je djevojčica vjerovatno bila u kontaktu s hrastovim četnjakom. Riječ je o štetočini koji ima štetni utjecaj na hrast, ali i na ljude. Njegove dlake sadrže taumetopoein, tvar koja može nadražiti kožu, dišne putove i oči kod ljudi i životinja. Zato stručnjaci upozoravaju da ne prilaze ovim životinjama i da ih umjesto toga prijave službi koja će ih ukloniti.