navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Citrusi

Mandarine su idealne za jačanje imuniteta

Bogate su vitaminom C, štite naš imunitet u sezoni prehlada, pomažu nam u održavanju vitke linije i jako su ukusne.

Objavljeno: 20.10.2020. u 22:06
get url
text
Mandarine

Kao idealna namirnica za jačanje imuniteta i vitku liniju preporučuje se i mandarina koja je sastavom slična naranči: obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B skupine te kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo.

Snižava loš holesterol

Istraživanja su pokazala da koža mandarina sadrži hranjive spojeve koje učinkovito snižavaju "loš holesterol".

Sprečava pretilost

Naučnici su otkrili kako hranjiva tvar skrivena u mandarinama sprečava pretilost, nudi zaštitu od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze. Riječ je o bolestima koje su odgovorne za pojavu srčanog, ali i moždanog udara.

Idealne za pripremu obroka

Mandarina je namirnica koju možete koristiti i u raznim jelima, pogotovo svježim voćnim salatama. Sok mandarine možete koristiti i u pripremi jela od tjestenine kao i u pripremi kolača. Isto tako, sok mandarine možete koristiti u pripremi jela s piletinom ili ribom.

Popravlja raspoloženje

Vjerovali ili ne, mandarine mogu popraviti vaše raspoloženje, tvrde iz Klinike Mayo. Miris mandarine pomaže kod stresa, depresije i tjeskobe. Ako imate loš dan i želite se osjećati opuštenije, pokušajte s mandarinama.

Kod kupovine mandarina birajte one teže jer sadrže više vode i soka. Kako ne bi izgubile vrijedne nutrijente, mandarine držite podalje od direktnog svjetla. Konzumirajte ih svakako unutar sedam dana od dana kupovine.