navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Veliki izazov

Mark Wahlberg morao se udebljati za ulogu: Jeo je 11.000 kalorija dnevno

Iza Marka Wahlberga je veliki izazov.

Objavljeno: 20.07.2021. u 17:07
get url
text

Pedesetogodišnji glumac se za ulogu boksera koji je postao svećenik, u filmu Stu, morao udebljati, a o tom iskustvu je progovorio tokom virtualnog gostovanja u "The Tonight Showu Jimmyja Fallona."

- Dvije sedmice sam jeo 7.000 kalorija u danu, a onda naredne dvije sedmice 11.000. To je toliko teško. Misliš da je mršanje teško, ali zapravo manje jedeš i vježbaš. Ovo je puno gore. Moraš jesti i kad si sit. Probudio bih se nakon jela i morao jesti. Svaka tri sata sam jeo. To uopće nije zabavno - rekao je.

Da bi ostvario cilj, jeo je puno burgera i hljeba, a prvi obrok kojim se počastio bilo je 20 pilećih medaljona, 20 pilećih krilaca i veliko pivo. Častio se svime što mu je došlo pod ruku - palačinkama, pecivima…

- Htjeli su da taj proces bude što zdraviji, ali ja inače imam strog režim i jedva sam dočekao zgrabiti sve što mi se našlo na vidiku – pojasnio je glumac.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg)

Wahlberg ističe da zahtjevne tjelesne transformacije s godinama postaju sve teže.

- Kad metabolizam počne usporavati, postaje teško. Nekada mi nije bio problem transformirati se u 30 dana. Sad to više nije slučaj - zaključio je.