Mlada ilustratorica iz Mostara, Emilija Stojanović, svoja umjetnička djela odlučila je prodavati, a prihod od prodaje namijenjen je za pomoć napuštenim psima.

- Kao veliki ljubitelj životinja, ova mlada djevojka je odlučila u suradnji s nama krenuti u akciju jer to je ono sto spašava živote. Sav prihod od prodaje, izuzev onog dijela za potrošeni materijal, će biti doniran za pomoć šapicama - naveli su iz udruge "Životinje, jer mi brinemo". 

Odluku za pomoć malim šapicama, kaže Emilija, donijela je jer na sebi jedinstven način željela pomoći, a "sve je stvar u volji".

- Smatram da je pomoć zaista potrebna životinjama na ulici iako je, priznat ćemo, mnogo lakše ne misliti o tome i zanemariti. Samim tim životinjama dolazi prijetnja od našeg ignoriranja i vjerovanja da će ih neko drugi spasiti. U redu, ne možemo svi novčano pomoći, niti biti u mogućnosti udomiti životinju, neko na kraju krajeva ne želi i to je u redu, ali svi možemo pružiti pomoć na neki način - kaže za Bljesak Emilija.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just another personal illustration • ##art #illustration #drawing #draw

Objavu dijeli Emma (@emmasmrhdesign)

Mlada umjetnica bavim se crtanjem, pretežno ilustracija te, kaže, voli ono što radi.

- Uglavnom su u pitanju ilustracije rađene po ličnom liku koje se većinom poklanjaju na dar. Prema tome dopala mi se ideja da poklon ima i drugu lijepu stranu, a mene ne košta ništa izdvojiti vrijeme za to. Upravo radim na jednoj takvoj ilustraciji i osjećam se ispunjeno i korisno. Što je lijep osjećaj - rekla je Emilija.