navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljubav i korona

Moderni Romeo i Juija iz Verone: Zaljubili se preko balkona, susret kad pandemija prođe

Zaljubila se u njega ugledavši ga s balkona, na balkonu u ulici preko puta njene. Gdje drugo nego u Veroni. Iako scena nevjerojatno podsjeća na trenutak koji je spojio Romea i Juliju, njih dvoje su Paola Agnelli (39) i Michele D'Alpaos (38) i žive jedno preko puta drugog, tako da se s balkona mogu gledati.

Objavljeno: 14.04.2020. u 16:57
get url
text
Moderni Romeo i Julija iz Italije
Moderni Romeo i Julija iz Italije

Izašli su na balkone predvečer 17. marta, jer u to doba Lisina sestra imala koncert za zajednicu. Kako su već dugo u karantini zbog koronavirusa, ljudi sviraju na prozorima, kako bi komšijama podigli raspoloženje.

Paolina sestra Lisa Agnelli, na violini je zasvirala "We Are The Champions", grupe Queen, te privukla Micheleovu pažnju. A onda se njegov pogled susreo s Paolinim, koja je na drugom prozoru bila zadužena za Lisino ozvučenje.

Paola opisuje kako je "muzika bila poput Amorove strelice" kad je ugledala mladog gospodina D'Alpaosa s prozora stana na šestom spratu, u kojem živi s majkom i sestrom.

- Bila je to ljubav na prvi pogled, i za mene i za njega. Naše oči su se prepoznale, atmosfera je bila tako romantična - priča ona.

Njen "Romeo" otkrio je, ipak, kako njegova sestra Sylvija poznaje Paolu iz teretane, pa su se tako povezali. Paola, koja je po struci advokatica, kaže kako je, kad je na balkonu s druge strane ulice ugledala mladića, shvatila je da je to brat njene prijateljice Sylvije i odmah pomislila da je zgodan.

Mladić nije gubio vrijeme. Pronašao je njen Instagram profil i počeli su razmjenjivati poruke. Potrajalo je do 3 ujutro, jer su se osjećali kao zaljubljeni tinejdžeri.

Valja naglasiti da ova romantična priča zaista podsjeća na Romea i Juliju, jer se dvoje mladih još nije vidjelo.
Naime, on radi u banci i u kontaktu je s drugim ljudima i mogao bi se zaraziti, pa ne želi rizikovati s njom. Oboje sanjaju da će se njihov prvi susret dogoditi na klupi u lokalnom parku, prenosi Daily Mail.

Zanimljivo je da oboje žive u kvartu veći dio života, ali su se dosad samo jednom sreli, i to slučajno, prije otprilike godinu.