Monica Bellucci sebi može da priušti isprobavanje frizura, jer joj pristaju različite dužine i nijanse. No, trenutni način na koji se njeni stilisti brinu o njenoj kosi možda je i najljepši.

Glumica iz Umbrije primjer je uspešne čokoladne stepenaste varijante, koja pada na ramena, i može vam poslužiti kao inspiracija da na prirodan način unesete svježinu, posebno u srednjim godinama.

Fokus je na lijepo definisanim krajevima i nijansiranju, na podlogu koja je približna polaznoj. Ovo je, složit ćemo se, pravi izbor za žene koje žele volumen i umanjenje efekta starenja. Ukoliko je svaka dlaka na svom mjestu, uz jednoličnu boju, svaka promjena na licu je primjetnija.

U ovom slučaju, kosa može ostati ravna, ili biti izvijena, a razdjeljak je taj koji pravi razliku – na sredini pruža elegantan izgled, dok onaj na stranu nudi opušteniji efekat. Najveća prednost ovakvog odabira jeste raznovrsnost.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel)

Kada je riječ o nijansi pramenova, brinetama se preporučuje bakarni odsjaj, a umjetnica je postepeno šatirana od korijena nadole. Ovakav koloritski pristup naglašava ljepotu lica. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel)