Glumac Tom Cruise (58) nekada je bio na glasu kao veliki zavodnik, no nakon što se 2012. godine razveo od glumice Katie Holmes (42) nije bio u nijednoj ozbiljnoj vezi.

Ali, u decembru prošle godine doznalo se da glumac ponovo ljubi, a njegova nova djevojka je 20 godina mlađa glumica Hayley Atwell, s kojom se zbližio na snimanju filma "Nemoguća misija 7", u kojem oboje glume.

Njihove zajedničke fotografije sa seta tada su obišle svijet, a zaljubljeni par sada je "uhvaćen" i tokom jednog intimnog trenutka.

Tom i Hayley snimljeni su kako razgovaraju tokom pauze od snimanja, a na fotografijama koje je objavio The Sun izgledaju zaljubljeno i sretno. To su ujedno i njihove prve zajedničke fotografije otkako se zna da su par.

- Tom i Hayley zaljubili su se na prvi pogled - kazao je za The Sun izvor sa seta filma koji se trenutno snima u Velikoj Britaniji, nakon što su već snimili scene u Italiji i Norveškoj.

Izvor je dodao i kako ih je dodatno zbližio lockdown te da su brzo postali nerazdvojni.

- Sastaju se nakon snimanja, sjajno se slažu i oboje izgledaju jako sretno - potvrdio je izvor.

Podsjetimo, Tomovom braku s Katie presudila je njegova kontroverzna scijentološka vjera zbog koje se ona iselila iz njihove zajedničke kuće u strahu za sebe i njihovu kćerku Suri.

Iako je svih ovih godina imao pravo viđati kćerku 10 dana u mjesecu, Cruise navodno nije vidio Suri otkako se razveo od njene majke, također zbog svoje vjere koja mu brani druženje s njom jer nije scijentologinja.

Prije braka s Holmes bio je oženjen i s Nicole Kidman. Par je bio u braku od 1990. do 2000. godine i zajedno su usvojili danas 25-godišnjeg sina Connora i 27-godišnju kćerku Isabellu, a djeca su zbog Toma prihvatila vjerovanja scijentološke crkve i danas zbog toga ne razgovaraju sa svojom majkom.

Prva žena s kojom je bio u braku bila je također glumica Mimi Rogers, s kojom se vjenčao 1987. godine, a razveli su se tri godine kasnije. Navodno ga je ona uvela u scijentologiju.