navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Neka noćna mora stane: Trikovi uz koje više nećete pogriješiti odabir prave nijanse pudera

Potraga za puderom koji nam najbolje pristaje muka je svih žena na svijetu. Ovih nekoliko savjeta vam može pomoći da noćna mora postane prošlost.

Objavljeno: 25.10.2020. u 17:23
get url
text

1. Pravo mjesto za određivanje nijansi

Česta greška koju radimo pri odabiru pudera koji bi nam mogao najbolje pristajati jest da ga odabiremo uspoređujući njegove nijanse na pogrešnim mjestima – ruci ili licu.

Najlakši i najbrži način odabira boje pudera jest da izaberemo onu koja je najbliže našem tonu i to pokušavamo napraviti između lica i vrata. Ako se ne vidi prijelaz, to je savršena boja pudera.
Isto tako najbolje je određivati nijansu pudera na danjem svjetlu ili na svjetlu koje je približno danjem.

2. Određivanje podtona i tona kože

Još bliže savršenoj nijansi pudera bit ćemo ako ga biramo po podtonu naše kože.
Podton je najlakše odrediti tako da pogledamo svoj ručni zglob i da vidimo kakve su nam vene. Ako su nam vene plave, onda idemo na hladniji ton i biramo ružičaste podtonove, ako su nam žile zelene, biramo toplije, odnosno bež ili žućkaste tonove.

3. Kakvu vrstu pudera koristiti?

Danas na tržištu postoji velik izbor različitih vrsta pudera. Puder birajte s obzirom na stanje svoje kože. Za izrazito suhu kožu odličan će izbor biti i BB ili CC kreme, od kojih neke odlično prekrivaju nedostatke, a pritom hrane našu kožu i ne ostavljaju težak osjećaj na našem licu.

Tekući puderi koji u konačnici daju mat izgled bit će odlični za masniju kožu, a za onu još jače masnu koristite mineralni puder u prahu. Zapamtite, uz pravilnu njegu i hidratizaciju lica svaka će podloga izgledati bolje, a pogotovo kada se izabere po ovim važnim i jednostavnim koracima.