Britanska kraljevska porodica poznata je po tome da kontrolira svaki detalj u životima svojih pripadnika, no iako su se s vremenom neke stvari ipak malo olabavile - u vrijeme kada je Lady Di bila mlada kraljevska snaha nije bilo tako.

Da su se čudne stvari događale iza svjetla reflektora u braku lady Diane i princa Charlesa zna se već godinama. No koliko je daleko išla kontrola privida govori samo jedan detalj - vidljiv na svim, ali apsolutno svim službenim fotografijama nekadašnjeg para.

Tokom 15 godina njihova braka sve profesionalne fotografije princa i njegove 13 godina mlađe supruge bile su potpuno namještene i to u jednom jedinom segmentu. Osim ako se ne zagledate u fotografije, s namjerom da provalite kako im je to uspjelo, nećete primijetiti da je išta čudno. Ali kada se njihovi najpoznatiji portreti poredaju jedan pored drugog, postaje i više nego očito - i više to nećete moći ne vidjeti.

Upravo je to napravio jedan korisnik Twittera, koji je poredavši fotografije nekadašnjeg para - uočio da na svima njima princ Charles izgleda viši od princeze Diane. I to ne malo viši, govorimo o dojmu značajne visinske razlike, reklo bi se "za glavu" je viši od svoje supruge.

Međutim, ne trebate biti obožavatelj kraljevske porodice da znate informaciju kako je par bio potpuno jednake visine - 178 centimetara. Kaa se pogledaju snimke ili fotografije koje su snimljene tokom nekih njihovih obaveza - ta je činjenica nepobitna.

No, kada ih je snimao kraljevski službeni fotograf, imao je želju, ili vjerojatno zadatak, Dianu učiniti mnogo nižom - odnosno Charlesa mnogo višim od nje.

Postavlja se pitanje zašto bi Kensingtonska palača imala potrebu da stvara iluziju da je princ Charles toliko viši od svoje supruge? Zašto bi njihova jednaka visina uopće bila problem? Poznato je da je Lady Di za vrijeme braka popularizirala salonke s niskom potpeticom, iz istog razloga da ne bi odskakala visinom kraj svog supruga.

Odnos Charlesa i Diane ponovno je došao u zanimanje javnosti, nakon iznimno popularne serije "Kruna", koju emitira Netflix. Iako je glavna junakinja kraljica Elizabeta II. u četvrtoj sezoni veliki komad radnje odnosi se na njenog sina princa Charlesa i njegov brak te razvod od Lady Di.

Izvor: Gloria.hr