navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Privlačenje pažnje

Nova linija slavnog brenda: Pocijepane tenisice od 2.600 KM

Slavni brend Balenciaga podignuo je prašinu kampanjom za novu kolekciju tenisica jednostavnog naziva Paris Sneaker.

Objavljeno: 13.05.2022. u 15:50
get url
text

Na internetu su se pojavile fotografije potpuno uništenih tenisica koje nalikuju kultnoj Converse marki. Dok svi vijećaju o tome šta se krije iza ove neobične kampanje i zašto bi neko kupio potpuno uništene tenisice vrijedne 2.600 KM, poruka ovog brenda je ponešto drugačija. Fotografije potrganih, prljavih tenisica prepunih rupa zapravo su samo poslužile za privlačenje pažnje, a tenisice koje se mogu kupiti u stvarnosti, ipak su nešto pristojnijeg izgleda. Nova kolekcija španskog brenda koje svoje sjedište ima u Parizu, ovog puta predstavlja opuštenu streetstyle obuću koja se može nositi tokom cijelog života.

 

Balenciaga je ovim novim modnim podvigom i vještim objektivom Leopolda Duchemina htjela poručiti da je njihova moda sastavni dio svakodnevnog života te da se njihov stil prilagođuje svakom životnom razdoblju, od mladosti pa sve do zrelijeg životnog doba. Iz tog razloga bilo im je bitno naglasiti da njihova obuća traje doživotno, čak i kad se potrga. Naglasak je bio na tome da se obuća ne bi trebala odmah odbaciti nego se treba nositi dok se potpuno ne uništi.

Kampanja je ipak naišla na žestoke osude samog brenda, a korisnici na društvenim mrežama potaknuli su raspravu o tome zašto bi neko plaćao tolike svote novca za obuću koja kao nova izgleda staro i iznošeno.

U kolekciji se trenutno nalazi 8 modela tenisica u bijeloj, crnoj i crvenoj boji. Možete izabrati između visokog modela te modela s odrezanom petom.