navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Nutricionistica savjetuje kako ispeći savršene krompire

Rijetko ko ne voli dobro ispečene i hrskave krompire, a nutricionistica Laura Ford otkrila je recept s kojim će uvijek ispasti baš takvi, piše Daily Mail.

Objavljeno: 25.11.2020. u 22:30
get url
text

Način na koji ih ona sprema podijelila je na društvenim mrežama te je otkrila da koristi oguljene crvene krompire, ekstra djevičansko maslinovo ulje, lovorov list, začine, sol, papar i med.

- Ovaj pečeni krompir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - rekla je.

Recept

- Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći dvije minute dok se maslac ne otopi. Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom - otkrila je.