navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tužna vijest

Odlazak Zilke Borovac: Nasmijana teta koja je za život zarađivala prodavajući ruže

Teško je naći Sarajliju koji nije poznavao ili barem jednom kupio ružu od Zilke Borovac.

Objavljeno: 10.03.2020. u 16:47
get url
text

Upravo zbog toga mnoge je rastužila vijest o njenoj smrti. Ova vrijedna i uporna žena, koja je posljednjih godina za život zarađivala prodavajući ruže po sarajevskim klubovima i kafićima, umrla je prije nekoliko dana, a jučer joj je i klanjana dženaza na mezarju Hambina Carina.

Zilka je bila drago lice među sarajevskom rajom, a najčešće mušterije su joj bili zaljubljeni parovi. Iako je život nije mazio i pazio, uvijek nasmijana prilazila je gostima za sto i nudila svoje ruže.

- Teško je bilo zamisliti nastup u Sarajevu bez naše dobre Zilke. I pored svih problema uvijek je bila raspoložena i prenosila nam je pozitivnu energiju. Često sam znao kupiti buket ruža da ih podijeli ženama na mojim nastupima - kaže Semir Cerić Koke za Faktor.

Zilka Borovac na jednom od nastupa Semira Cerića Koketa

Za naš portal i pjevač Neno Murić se rado prisjetio Zilke.

- Sjećam je se još kada sam počinjao pjevati. Navraćala je često. Nasmijana, potiskujući teret koji nosi, s buketom ruža prilazila je gostima. U to vrijeme jedna žena je pratila moju karijeru i na neki način me simpatisala. Kada je ugledala teta Zilhu sa ružama, namignula joj je i rekla da mi ponese cijeli buket. Bilo je više od 100 ruža. Ona se tada nasmijala uz komentar: "Ova žena te baš voli, posveti joj malo pažnje, sinko" - prisjetio se Neno Murić.