navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mali kreativac

Osmogodišnjak napisao knjigu i sakrio je na polici u knjižari, sada je postala hit

U odjelu knjižare Ada Community u Boiseu, gradu u Idahu, hit knjiga je "The Adventures of Dillon Helbig's Crismis". Mala je vjerovatnost da ste za nju čuli jer je djelo osmogodišnjeg Dillona Helbiga.

Objavljeno: 03.02.2022. u 17:41
get url
text

Dječak je sam napisao knjigu pa je, u decembru prošle godine, tajno ostavio na polici u knjižari. Ispisao je i vlastoručno oslikao 81 stranicu crvene bilježnice i prokrijumčario je na odjeljenje s dječjim knjigama.

Knjiga govori o Helbigu koji na Dan zahvalnosti ukrašava božićno drvce kada ga zvijezda odnese na Sjeverni pol. Na kraju se pojavljuje i zloglasni Grinch.

Dillon je nakon dva dana priznao mami Susan da je knjigu ostavio u knjižari. Otišli su po nju, ali nije je bilo. Mama je zamolila da je kontaktiraju ako je pronađu jer bi je voljela sačuvati.

- Našli smo knjigu. Bilo je očito da je riječ o posebnom djelu kojeg se ne bismo mogli samo tako riješiti. Dillon je samouvjeren i velikodušan dječak. On je samo želio da i drugi uživaju u njegovoj priči - rekao je uposlenik knjižare Alex Hartman.

Dillonova knjiga i službeno je dodana u fundus knjižare, a dječaku se tako ostvario san.

- Od pete godine želim vidjeti svoju knjigu u knjižari. Odmalena sam često išao u knjižare - izjavio je maštoviti dječak.

The Washington Post piše da je dječak primio nagradu Whodini, koju knjižara dodjeljuje najboljim mladim romanopiscima. Interes za knjigu je toliki da sada postoji i lista čekanja za nju. U. Dillon već priprema nastavak. U njemu će se pojaviti i njegov pas Rusty.