navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Snimali i u Tešnju

Otac i sin u rokerskom duhu u novim spotovima grupe ZAR

Članovi ZAR-a snimili su dva nova spota, za pjesme "Tuga je za zrele" i "Kako si zaslužila".  

Objavljeno: 31.07.2021. u 16:02
get url
text

Oni su se okupili u Tešnju na imanju lidera Amira Pilava-Cvaleta. "Tuga je za zrele" je deseta pjesma sa akuelnog albuma "Srce kaže" i konačno će dobiti videozapis.

- Osjećao sam potrebu da ovaj spot podarim publici ovog ljeta, a zanimljivo je da sam pjesmu posvetio mojoj supruzi. "Tuga je za zrele" smo snimali na terasi pored mog bazenu u Tešnju i sve je proteklo fantastično. U spotu se pojavljuje 60-tak statista iz Tešnja, Zenice, agencije Fashion M ali i cijelog Zeničko-dobojskog kantona. To je jedna koncertna verzija spota, koju sam režirao sa Jasminom Pivićem i uz podršku predivne publike. Za ovu priliku smo postavili binu, razglas, rasvjetu... Dobili smo jednu divnu ljetnu zabavu, tako da su svi mislili da je riječ o pravom koncertu. Sve je bilo mnogo lakše uz vina vinarije Pajić iz Brčkog, koja se pobrinula za osvježenje svih učesnika - kaže Amir Pilav, lider ZAR-a.

Članovi benda nakon snimanja u Tešnju nisu imali vremena za odmor i zaputili su se u Prnjavor, gdje su ekranizirali i numeru "Kako si zaslužila", laganu baladu sa nadolazećeg albuma grupe ZAR koji će biti u prodaji do kraja godine.

- Sve je bilo dosta zahtjevno, ali pošto volimo ovo što radimo, ništa nam ne predstavlja problem. Snimali smo u rock klubu "Pet lampi" i uz veliku podršku vlasnika i osoblja, te članova kluba motorista iz Prnjavora. U spotu se pojavljuje jedan old timer, kao i djevojka iz Banja Luke Irina Reljić, koju sam predstavljao kao stogodišnju bakicu, a koja je pobrala simpatije svih učesnika na setu. Sada slijedi montiranje i već polovinom avgusta objavit ćemo prvi spot – kaže Pilav.