Sve žene koje imaju zdrav i blistav sjaj kože prvenstveno ulažu posebno vrijeme za kreiranje kvalitetne i zdrave prehrane koja uključuje raznovrsne namirnice.

Uz to, dovoljna količina sna i ispravna beauty rutina jedan su od bitnih elemenata. 

Vitamin C

Već dokazano vitamin C postaje jedan od najučinkovitijih sastojaka za postizanje prirodnog i blistavog sjaja kože. Osim što ublažava štetu uzrokovanu djelovanjem slobodnih radikala, uspijeva posvijetliti tamnije mrlje na licu. Bitno je da ga po danu koristite prije SPF-a, a navečer ga možete staviti prije noćne kreme za lice. 

Kokosovo ulje

Mnoga istraživanja su pokazala kako kokosovo ulje donosi mnoštvo benefita za kožu. Osim što djeluje na smanjenje upale, ublažava štetu uzrokovanu djelovanjem slobodnih radikala, a pomaže i u sprječavanju infekcije.

Ako kokosovo ulje koristite preko noći, ono pomaže ojačati zaštitni sloj vaše kože, zadržava vlagu iznutra i održava kožu gipkom i hidratiziranom. Također, ima protuupalna svojstva, što ga čini korisnim za nadraženu, isušenu kožu. Sadržaj hilaurinske kiseline u kokosovom ulju ima blagotvoran učinak na proizvodnju kolagena. Kolagen pomaže koži u održavanju čvrstoće i elastičnosti. Pomaganje koži u održavanju i proizvodnji kolagena može eliminirati stvaranje nekih finih linija i bora.

Pri korištenju kokosovog ulja važno je da birate nerafinirano kokosovo ulje, djevičansko i ekstra-djevičansko. Također, imajte na umu da kokosovo ulje može mijenjati svoju konzistenciju od tekućeg do tvrdog stanja, kako vas to ne bi iznenadilo. Ako ćete kokosovo ulje koristiti za hidrataciju lica, pripazite da izbjegnete kontakt s očima.

No, prije korištenja trebate imati na umu da, ukoliko ste alergični na kokos ili imate slabiji imunitet, ne preporučuje se da koristite kokosovo ulje na licu. Također, za neke kokosovo ulje može stvarati osjećaj težine na lice, zato biraju korištenje kokosovog ulja za hidrataciju jednom sedmično. Također, kokosovo ulje je komedogeno, što znači da može začepiti pore.

Aloe vera

Sastav listova aloe vere nalik gelu krije mnoštvo benefita za kožu. Osim što ublažava opekline, pomaže u ublažavanju boli kod posjekotina, a odlično umiruje i suhu kožu. Naravno, svjesni smo kako ne može svako od nas imati listove aloe vere u kući svakog dana. No, aloe veru možete potražiti i u svakodnevnim beauty proizvodima koje možete kupiti.

Aloe vera može biti jako umirujuća za vaše lice i dati mu prirodni sjaj ako koristite kremu sa aloe verom ili tonik sa aloe verom kao glavnim sastojkom. 

Izvor: Coolstyle