navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedni savjeti

Ovako ćete najbolje njegovati lice i ruke zimi, spriječiti pucanje kože, iritaciju

Hladnoća, velike promjene temperature pri izlasku i ulasku u zatvorene prostore, suh zrak unutarnjih prostora, sve su to nepovoljni uvjeti za kožu. Usljed nedovoljne zimske njege, koža može postati gruba i ispucala, a nerijetko se može javiti i perutanje i ljuštenje.

Objavljeno: 25.01.2022. u 16:36
get url
text
Njega lica

Lagane kreme i losioni kojima njegujemo kožu ljeti mogu biti nedorasli zimskim uvjetima, pa iako možda nanosite dovoljno kreme, vaša koža i dalje može biti ispucala.

Zato odaberite hidratantne kreme bazirane na kvalitetnim uljima. Samo takve kreme mogu nadoknaditi gubitak vlage i masnoće, i stvoriti kvalitetan zaštitni sloj.

Ipak, potrebno je paziti prilikom odabira jer neke vrste masnoća mogu zatvoriti pore. Odaberite kreme na bazi ulja avokada ili bademovog ulja.

Dobar izbor su i kreme koje sadrže humektante – tvari koje privlače i zadržavaju vlagu, kao što su sorbitol, glicerol i alfa hidroksi kiseline.

Pažnju treba posvetite i rukama. U hladnim danima obavezno nosite rukavice. Mudra je odluka nositi tanke pamučne rukavice ispod vunenih. Osobe sa osjetljivim rukama mogu osjetiti kako ih vuna iritira, izaziva svrbež i crvenilo. Kako bi se to spriječilo, stručnjaci preporučuju nošenje tankih pamučnih rukavica ispod vunenih.

Ako su vam ruke vlažne nakon pranja ili od kućanskih poslova, pričekajte da se osuše prije nego izađete na zimske temperature. Vlažna koža lako popuca, stvarajući bolne pukotine.

I stopala trebaju zimsku njegu. Uz redovno nanošenje bogate kreme koja će obnoviti i zaštititi kožu stopala, važno je povremeno napraviti piling i tako omogućiti bolju apsorpciju kreme. Tako njegovana stopala moći će se nositi sa svim izazovima hladnih zimskih dana.