navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dvogodišnja Willow

Ovo je nova stanovnica Bijele kuće

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden i prva dama Jill sada imaju i mačku u svojoj poridici kućnih ljubimaca.

Objavljeno: 28.01.2022. u 18:22
get url
text
Willow mačka
Willow mačka

Zove se Willow, i ona je dvogodišnja mačka sa farme u Pennsylvaniji.

- Willow se smjestila u Bijelu kuću zajedno sa svojim omiljenim igračkama i poslasticama, a imat će i puno prostora za istraživanje - kazao je Michael LaRosa, glasnogovornik prve dame.

Jill Biden je, nakon što je njen suprug izabran za predsjednika u novembru 2020., rekla da će dovesti mačku u Bijelu kuću.

- Mačka je ostavila priličan dojam na Jill Biden nakon što je skočila na pozornicu i prekinula njen govor tokom predsjedničke kampanje 2020. u Pennsylvaniji. Vidjevši njihovu neposrednu vezu, vlasnik farme znao je da Willow pripada gospođi Biden - rekao je LaRosa.

Bijela kuća nije imala mačjeg stanovnika još mačke predsjednika Georgea W. Busha. Willow se pridružuje Commanderu, njemačkom ovčaru kojeg je Joe Biden predstavio u decembru kao rođendanski poklon od predsjednikova brata Jamesa Bidena i njegove supruge Sare.

Predsjednička porodica imala je u Bijeloj kući još dva njemačka ovčara, Champa i Majora, prije Commandera. No Major, trogodišnji pas za spašavanje, počeo se ponašati agresivno nakon što je stigao u januaru 2021. Bijela kuća je rekla da se Major još uvijek prilagođava svom novom domu i da je vraćen u dom Bidenovih u Delawareu na obuku.

Champ je umro u junu u dobi od 13 godina.