Par iz Velike Britanije prisiljen je da živi u šatoru nakon što su zbog koronavirusa postali beskućnici.

Ashley Khan i Katie Bland živjeli do prije samo par sedmica u iznajmljenoj kući, a Ashley je radila kao slikarka i dekoraterka.

Međutim, zbog pandemije koronavirusa Ashley je ostala bez posla, što znači da par nije mogao platiti stanarinu i morali su izaći na ulicu.

Oni sada žive u šumi kako bi izbjegli druge ljude u Boltonu, javlja Manchester Evening News.

- Radila sam, ali se dogodila situacija sa koronavirusom, što je dovelo do toga da ostanem bez posla - objasnila je Ashley.

Budući da je vrijeme lijepo, dodala je, odlučili su nabaviti šator.

- Ostalo nam je malo novca od plaće i počeli smo kampovati u divljim predjelima Boltona. Ne drogiramo se i nismo alkoholičari. Trenutno živimo u šumi u Rivingtonu. Nemamo hrane, vremena su teška - kazala je Ashley.

Britanska valda napravila je određene korake kako bi osigurala da niko ne bude istjeran iz doma tokom ove krize. Međutim, Ashley i Katie su živjeli u zajedničkom iznajmljenom smještaju i najam plaćale u gotovini, te nisu bili u evidenciji, tako da kada je ova vladina mjera pokrenuta, oni nisu bili zaštićeni.

- Plan nam je bio ostati tamo nekoliko mjeseci, a onda preseliti u svoj vlastiti dom. Onda je došao najmodavac, uzeo nam ključeve i rekao da do te noći moramo odnijeti svoje stvari i iseliti - dodala je.

Dok većina ljudi boravi usvojim kućama u pokušaju samoizolacije, Ashley i Katie odlučili su se smjestiti u kampu u Rivingtonu, daleko od centra Boltona, kako bi izbjegli druge ljude.

Izvor: Mirror