Jedna od najpoznatijih britanskih advokatica za razvode kaže kako će koronavirus "vrlo moguće" dovesti do povećana razvoda brakova, jer će parovi previše vremena provesti zajedno u samoizolaciji.

Baronica Fiona Shackleton, u čije su se prethodne klijente ubrajali sir Paul McCartney, princ od Walesa, Madonna i Liam Gallagher, otkrila je kako ta profesija gleda na to da sve veći broj domaćinstava odlazi u dobrovoljno zatvaranje u samoizolaciju u pokušaju da suzbiju širenje zaraze.

Zvanični zdravstveni savjeti kažu da ako jedna osoba ima kašalj ili groznicu, svi koji sa njom žive trebaju ostati kod kuće 14 dana.

- Advokati za razvode predviđaju da će nakon samoizolacije vrlo vjerovatno biti povećan razvod brakova. Najviše takvih slučajeva imamo nakon ljetnih odmora i tokom božićnih praznika. Samo zamislite kako će to izgledati kada porodice budu zatvorene na jednom mjestu duži vremenski period - kazala je Lady Shackleton.

Rizičnim grupama, uključujući dijabetičare, astmatičare i trudnice, te starije od 70 godina, u Velikoj Britaniji će biti naređeno da se samoizoliraju na tri mjeseca, piše Mirror.

Britancima je također rečeno da trebaju izbjegavati pubove i pozorišta tokom narednih mjeseci u borbi sa opasnim virusom, koji je u Velikoj Britaniji odnio 71 život, a strahuje se da je zaraženo oko 55.000 ljudi.

Izvor: Mirror