navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Izrazito dobri

Pet razloga zašto bi svaki dan trebali jesti svježe krastavce

Osim što su jako dobrog okusa, krastavci imaju malo kalorija i dobri su za naše tijelo.

Objavljeno: 12.08.2020. u 07:51
get url
text

Hidratiziraju tijelo

Ako su vani visoke temperature, treba uzimati puno tekućine. Međutim, to ne mora uvijek biti u obliku napitaka. Krastavci sadrže 96 posto vode i savršeni su za opskrbu tijela tekućinom.

Smanjuju rizik od raka

Krastavci sadrže lignane i polifenol – koji smanjuju rizik od određenih vrsti raka. To se odnosi i na rak grudi i grlića maternice, piše Miss7.

Brinu se za jake kosti

Kad se pomisli na krastavce, ne padaju nam baš na pamet naše kosti – a krastavci su zaista dobri za njih. Razlog tome je da sadrže puno vitamina K - koji jača gustoću kostiju te nas tako čuva od fraktura. Zbog vitamina K se kalcij bolje raspodijeli po tijelu. Tako se čak lakše može izbjeći osteoporoza.

Čiste tijelo od otrova

Konzumacijom krastavaca možeš očistiti crijeva od otrova. Naime, krastavci sadrže enzim erepsin, koji razgrađuje bjelančevine te potiče probavu (posebno mesa!). Tijelo još dodatno "čisti" od tekućine, što pomaže osobama koje imaju visok pritisak.

Smanjuju stres

U krastavcima se nalazi puno vitamina B, koje pomaže našem tijelu smanjiti stres. Dakle, krastavci su savršen obrok kad ti je stresan dan.