Petogodišnja Ruskinja Anastasija Radzinskaja, poznatija pod imenom Nastja, od svojih kanala na Youtubeu godišnje zarađuje više od 18 miliona dolara.

Ona je treća jutjuberka po plaćenosti na svijetu, a svoje prve korake na ovoj popularnoj platformi napravila je prije nešto više od godinu dana, kada se s roditeljima iz Rusije preselila na Floridu. Anastasija Radzinskaja je rođena sa cerebralnom paralizom. Tamošnji doktori prognozirali su da djevojčica zbog teške bolesti nikada neće govoriti, ali su se u tome i te kako prevarili. Kako bi svojim prijateljima i porodici mogla dočarati novi život, ali i zdravstveni oporavak Anastasije, porodica je počela snimati video-sadržaje.

Danas ova petogodišnja Ruskinja govori čak tri jezika - ruski, engleski i španski, a svoje govorničke vještine, ali i porodične radosti, svakodnevno dijeli putem čak šest YouTube kanala sa gotovo 107 miliona pretplatnika. Zbog tog fenomena, brojni stručnjaci iz ovog polja nazivaju je i najbrže rastućom svjetskom video-kreatorkom.

Većina Nastjinih sadržaja kreirana je u saradnji s roditeljima, tačnije s ocem, a njen najveći hit bila je posjeta zoološkom vrtu iz 2018. godine. Ovaj video je pregledan više od 767 miliona puta.  Nastja planira da lansira i svoju liniju dječijih igračaka, mobilnu igru, te knjigu koja bi u javnost trebalo da izađe već ove godine.