Kaftan studio jedan je od najuspješnijih dizajnerskih ateljea u regiji čije kreacije nose mnoge svjetske zvijezde. Danas su predstavili svoju novu kolekciju koja se sastoji od 30 outfita.

Kaftan studio iznova akcentira žensko samopouzdanje, gracioznost, ljepotu i prirodnu eleganciju i predstavlja modele pogodne za razne svečane prilike i posebne trenutke.

Lookbook nove kolekcije Kaftan studija namijenjen je ženama koje cijene kvalitet i najfinije umijeće kreacije. Kolekcija se sastoji od 30 outfita jasnih linija, bogatih tekstura, nijansiranih u pastelnim, zlatnim, crvenim i bijelim tonovima s predimenzioniranim floralnim motivima.

 

Materijali su namjenski dizajnirani od strane kreativnog dvojca, a modeli zatim pažljivo finalizirani sada već dobro poznatim dizajnerskim potpisom Kaftan studija. Modeli za novu kolekciju bili su Amra Čerkezović i Selam Hadžiosmanović, za make up je bila zadužena Renata Ponjević, a frizure Meliha Višća. Fotografije potpisuje Edvin kalić. 

U dizajnerskoj filozofiji Kaftan studija od samih početaka je iskreno nastojanje da svakoj ženi za koju dizajniraju pruže vrhunsko dizajn iskustvo i custom-made kreacije koje će ih u svim prilikama činiti gracioznim i elegantnim.

Izvor: Faktor