navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Patriotizam

Poklon za Dan nezavisnosti: Hor Vatan predstavio pjesmu o domovini

Vokalno-instrumentalni sastav Hor Vatan je za Dan nezavisnosti, 1. mart, stanovnicima Bosne i Hercegovine poklonio kompoziciju u kojoj će uživati svi oni koji prema državi gaje patriotske osjećaje.

Objavljeno: 01.03.2021. u 14:29
get url
text

Patriotska pjesma Vatan (domovina) nastala je kao proizvod ljubavi studenata iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine prema domovini i muzici.

Hor Vatan je formiran 2017. godine u okviru Studentskog naselja Bjelave u Sarajevu, a okupio je pet momaka koji svojim talentima nastoje inspirisati mlade da daju svoj doprinos razvoju društva i afirmisanju zdravih i pozitivnih trendova.

Ovaj vokalno-instrumentalni sastav je dosad bio orjentisan isključivo na islamsku duhovnu muziku, a patriotska pjesma Vatan je njihov novi i najozbiljniji projekat u koji je uloženo mnogo truda kako bi do Dana nezavisnosti sve bilo spremno za premijeru, navode.

Tekst ove kompozicije pisao je Dževad Ibrahimović, muziku i aranžman pisao je član hora, Derviš Vejzović, video-spot i postprodukciju potpisuje Adi Herić, a svi ostali segmenti rezultat su marljivog rada i zalaganja članova hora.

Time, kako kažu, žele pokazati da je energija koju mladi posjeduju stabilan temelj za stvaranje pozitivnih priča, a da za dobar projekat s jasnim ciljevima nisu uvijek nužno potrebna ogromna materijalna sredstva.
Hor Vatan je dosad snimio tri autorske kompozicije iz domena islamske duhovne muzike.