navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zlostavljanje radnika

Pokrenuta istraga: Voditeljica pred kamerama ljubazna, a iza scene šefica iz pakla

Poznata voditeljica Ellen DeGeneres koja vodi šou program "The Ellen Show" postala je predmet istrage nakon brojnih tvrdnji njenih zaposlenih o zlostavljanju na radnom mjestu njenih izvršnih producenata.

Objavljeno: 29.07.2020. u 17:38
get url
text
Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres

Naime, zaposleni sve više iznose tvrdnje da kada Ellen prođe ne smiju da je pogledaju u oči, niti da joj se obrate, kao i o njenom toksičnom ponašanju.

Internu istragu pokreće grupa za odnose sa zaposlenima vlasnika "WBTV-a" i "Warner Media" grupe, kako bi utvrdili istinitost šokantnih navoda.

Zaposlenima su poslata pisama u kojima se obavještavaju da će biti saslušani. Istragu su podstakla njihova javna priznanja i navodi o maltretiranju, rasističkim ispadima i zastrašivanju od 62-godišnje voditeljice.
Ipak, za sada nije zvanično optužena.

Najviše optužbi usmjereno je prema tri izvršna producenata Edu Glavini, Mary Connelly i Andyu Lassneru.

- Problem je što troje izvršnih producenata koji su nadređeni svim tim ljudima maltretiraju ljude i zlostavljaju ih na njihovom radnom mjestu. Oni smatraju da svi koji rade za "The Ellen Show" treba da se osećaju najsretnije na svijetu i ako neko nije zadovoljan, da će ga lako zamjeniti jer svi žele taj posao - kazao je anonimni izvor.