Moramo priznati da povratak kući nakon odmora nikada nije lak, no uvijek sebi možemo priuštiti malene spa tretmane zahvaljujući kojima se osjećamo bolje u vlastitoj koži.

Jedan od njih je definitivno piling, tretman koji je nekako pomalo zapostavljen u svakodnevnoj njezi kože, a koji zapravo može učiniti veliku razliku kada je njezino zdrave, ali u konačnici i izgled u pitanju.

Nakon povratka s godišnjeg odmora koža lica i tijela nerijetko je suha te sklona perutanju. Upravo to je pravi znak kako je vrijeme za dobar i detaljan piling, od glave do pete. Prednosti pilinga zaista su brojne pa će tako ukloniti sve mrtve stanice kože i pružiti joj svježi izgled. Nadalje, more često ostavlja za sobom tragove soli i pijeska na koži, a piling može pomoći u uklanjanju ovih ostataka te tako spriječiti iritaciju i nelagodu.

Ovaj tretman potiče i prirodni proces obnove stanica kože, čiji je rezultat glatka i sjajna koža te smanjene nepravilnosti poput hiperpigmentacije ili manjih oštećenja uzrokovanih suncem. 

Nakon pilinga, hidratantni proizvodi mogu bolje prodrijeti u kožu jer nema sloja mrtvih stanica koje bi mogle blokirati apsorpciju. Međutim, važno je napomenuti da nakon boravka na moru koža može biti osjetljivija i iritirana, posebno ako ste imali intenzivno izlaganje suncu, stoga je bitno odabrati nježne pilinge i izbjegavati agresivne kemikalije kako biste spriječili dodatnu iritaciju. 

Piling za lice možete napraviti i sami u kućnoj radinosti. Jedan od onih koji se najčešće preporučuje su kombinacija meda i cimeta. 

Med i cimet su moćna kombinacija za mršavljenje, ali isto tako sjajno uklanjanju nečistoće, bakterije i mrtve ćelije sa lica. Ovakav piling za kožu lica je odličan protiv bubuljica. Potrebno je da pomiješate jednu kašičicu cimeta i jednu kašiku meda u maloj činiji i tako napravite pastu. Nanesite na lice čisteći ga kružnim pokretima. Cimet se, kao i med, odlično bori sa upalama i bubuljicama i uklanja tamne fleke i ožiljke sa lica i posvjetljuje ih.

Pošto je ovo ujedno i maska za lice, nemojte tek tako isprati sastojke. Iskoritite njihove prednosti i ostavite da djeluje pola sata pa tek onda isperite.

Izvor: Faktor/fashion.hr