navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uskoro dokumentarac

Procurili šokantni detalji o najstarijem sinu Angeline Jolie i Brada Pitta: Je li Maddox ukraden?

Javnost će uskoro imati priliku pogledati dokumentarni film kojem je cilj ukazati na potencijalne neetične metode korištene tokom usvajanja djece iz Kambodže, a uključuje i istraživanje je li sin Angeline Jolie i Brada Pitta, danas 19-godišnji Maddox možda ukraden svjojoj biološkoj porodici.

Objavljeno: 17.07.2021. u 20:04
get url
text

Glumica je usvojila je Maddoxa 2002. uz pomoć agentice za usvajanje Lauryn Galindo koja je dvije godine nakon toga završila u zatvoru zbog optužbi za krivotvorenje dokumenata, odnosno američkih viza za tamošnju siročad.

Otkrivanje istine

Rediteljica filma "Ukradena djeca" je 21-godišnja studentica filma i marketinga na Univerzitetu Massachusetts, Elizabeth Jacobs čiji su roditelji također angažirali Lauryn kako bi im olakšala usvajanje djeteta iz Kambodže.

Prema pisanju The Suna ona je i više nego odlučna u otkrivanju prave istine o tim slučajevima kojih je otprilike bilo između 800 i 1.600 i to u razdoblju između 1997. i 2001. godine.

U to su vrijeme Lauryn i njena sestra Lynn Devin vodile agenciju za usvajanje pod nazivom "Seattle International Adoptions", a nedugo nakon što je Angelina usvojila sina, suočile su se s kazneninm prijavima.

Lynn je dobila novčanu kaznu u iznosu od 150.000 dolara, dok je Lauryn završila u zatvoru.

Kada je cijeli skandal razotkriven američka vlada je uz još nekoliko drugih zemalja sklonila Kamboždu s liste za usvajanje djece, a Angelina je izjavila kako ne zna ništa o ilegalnoj trgovini djecom, no nije imala dokaza da je Maddox uistinu bio siroče.

Glumica je tada insistirala na tome da je dobila sva moguća uvjerenja kako Maddoxova biološka majka nije živa i da nikada ne bi mogla ukrasti tuđe dijete.

Inače, Lauryn negira da je njena agencija poslovala ilegalno i naziva samu sebe dječijim herojem.

Dodala je u jednom od intervjua i kako nema razloga vjerovati da je Maddoxovo usvajanje bilo protiv bilo kakvih pravila i potvrdila da je blisko sarađivala s Angelinom.

Angelina i njen bivši suprug Brad Pitt dijeli zajedničko skrbništvo nad šestero djece, 12-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxom, 15-godišnjom Shiloh, 19-godišnjim Maddoxom, 16-godišnjom Zaharom i 17-godišnjim Paxom.

Maddox je usvojen iz sirotišta u Kambodži, dok je Zahara iz Etiopije, a Pax iz Vijetnama.

Tvrdnje socijalnog radnika

Inače prije četiri godine jedan kambodžanski socijalni radnik, odnosno humanitarac po imenom Mounh Sarath tvrdio je da je Maddoxova dokumentacija lažna i izjavio kako se on sam potpisao na dječakovim usvojiteljskim papirima kao otac, samo kako bi ubrzao cijeli proces.

Unatoč tome, ne postoji sugestija da su Angelina i njen bivši suprug Billy Bob Thornton, s kojim je tada bila u braku, znali nešto o tome ili da su kasnije ona i Brad Pitt koji je također službeno usvojio dječaka dobili neka nova saznanja.

Inače, Angelina je režirala film "First They Killed My Father" o genocidu koji se dogodio na 1,7 miliona Kambodžana u razdoblju od 1975. do 1979. godine za vrijeme komunističkog režima diktatora Pola Pota.

Većina ljudi preminula je od gladi, bolesti ili u masovnim pogubljenjima, a Angelina je priznala kako joj je snimanje tog filma omogućilo da bolje razumije zemlju u kojoj se rodio njen sin.