navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
To je nedopustivo

Producentica Lejla Kašić optužila muzičara Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Lejla Kašić, producentica emisije "Dnevnica", koja se emitira na RT Crne Gore, javno je putem društvenih mreža optužila Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

Objavljeno: 12.03.2023. u 17:41
get url
text

- Juče sam na snimanju epizode "Dnevnica" doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajte ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus - tvrdi Lejla Kašić u svojoj Facebook stranici.

Kašić dalje dodaje da je o cijelom slučaju obavijestila UNICEF i da čeka njihovu zvaničnu reakciju, a da će biti "obaviješteni i nadležni organi".

Kako je dalje navela, "slučaj seksualnog uznemiravanja dogodio se u Herceg Novom, gdje je ekipa RTCG snimala epizodu emisije "Dnevnice" sa Rambom Amadeusom.

Napisala je i da je "strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva".

- To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari - navela je Kašić.

Producentica je u svojoj objavi na društvenim mrežama apelirala na sve žene da ne šute na seksualno uznemiravanje, kao i da se ne plaše onih koji žele iskoristiti svoj položaj moći.

- Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osjećale bezbjedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više? - napisala je Lejla Kašić.

Na zvaničnoj Facebook stranici emisije "Dnevnica" prethodnog dana su objavljene dvije fotografije sa snimanja u Herceg Novom.

 

 Vladan Otašević, autor i urednik emisije "Dnevnica", u izjavi za srbijanski Blic osudio je ponašanje Ramba Amadeusa.

- Na kraju snimanja smo svi iz ekipe saznali šta se desilo. Neprijatno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Takvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i renomea. Razumijem kolegicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje. Posebno prema ženama. Svako treba da odgovara za svoje postupke, a javne ličnosti imaju posebnu javnu odgovornost. Rambovo ponašanje tokom snimanja i na završetku snimanja emisije, kada se i desio ovaj incident, nije bilo isto. Ne razumijem njegov postupak. Ali kao urednik i autor emisije koja je prepoznata kao crnogorski brend od značaja za javno dobro, imam obavezu da javno kažem da to što se dogodilo osuđujem i smatram da ni jednoj ženi nešto slično ne smije da se dogodi. Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti - rekao je Otašević.