navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Manifestacije

Program "U fokusu" 28. SFF-a predstavlja najbolja ostvarenja regionalne kinematografije

Program "U fokusu" 28. Sarajevo Film Festivala donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine.

Objavljeno: 07.08.2022. u 08:25
get url
text

Organizatori navode da je u pitanju selekcija snažnih ostvarenja kako već etabliranih umjetnika, tako i debitanata koji su ostvarili uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta ili na domaćem tržištu.

Selektorica programa Elma Tataragić izjavila je da vjeruje da će gledaoci i ove godine uživati u programu u kojem se, osim filmova Ulricha Seidla i Cristiana Mungiua, nalaze i drugi važni regionalni filmovi.

- Tu je i reditelj Stefan Arsenijević sa filmom "Strahinja Banović" koji je jedno malo regionalno iznenađenje, ali tu su i interesantni debitantski filmovi poput "Nježno Broadway" i "Vizure leptira". Regionalna kinematografija se već nekoliko godina sa svojim autoricama i autorima nalazi u samome vrhu svjetske kinematografije sa jakim prisustvom na festivalima A kategorije - dodala je Tataragić.

Za filmove u programu 28. Sarajevo Film Festivala u prodaji su online ulaznice, koje se mogu kupiti na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Glavni Box Office (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) otvara se u ponedjeljak, 8. augusta u 10 sati, najavljeno je iz SFF-a.