navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Proteinska tjestenina: Recept za dobar ručak bez grama mesa

Obroci iz jednog lonca idealno su rješenje kada trebate nabrzinu smisliti neki ručak ili večeru, a nemate previše vremena ili volje za pripremu dugotrajnih recepata.

Objavljeno: 24.02.2021. u 08:19
get url
text

Ne samo da je riječ o ukusnim jelima, već i o obrocima kod kojih zaprljate samo jedan lonac u cijelom procesu. Postoje stotine različitih recepata za ručak ili večeru iz jednog lonca. Mi vam donosimo recept za finu tjesteninu s gljivama i lećom koja puca od proteina iako ne sadrži niti jedan gram mesa.

Sastojci za tjesteninu iz jednog lonca:

700 ml povrtnog temeljca
400 ml nasjeckanog paradajza iz konzerve
300 grama šampinjona
300 grama sušene tjestenine po želji
50 grama parmezana
1 limenka leće od 400 grama
1 crvena paprika
1 luk
2-3 čehne bijelog luka
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
začinsko bilje po želji

Priprema:

1. U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte luk nasjeckan na kockice.

2. Kad luk omekša, u lonac dodajte narezanu paprike i gljive i pirjajte nekoliko minuta.

3. Potom ubacite nasjeckani bijeli luk, promiješajte i pirjajte oko pola minute.

4. Podlijte smjesu u loncu s povrtnim temeljcem i paradajzom iz konzerve.

5. Ubacite tjesteninu i leću iz konzerve koju ste prethodno isprali i ocijedili od viška vode.

6. Posolite i popaprite pa poklopite lonac. Pripazite da se sva tjestenina nalazi pod tekućinom kako bi se skuhala jednoliko i do kraja.

7. Kuhajte 10 do 15 minuta dok se tjestenina termički ne obradi do kraja, uz povremeno miješanje da se smjesa ne bi zalijepila za dno lonca.

8. Na kraju kuhanja dodajte naribani parmezan i začinsko bilje po želji te poslužite toplo uz sezonsku salatu.