navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kuhanje

Recept za brze kiflice koje će voljeti vaši ukućani

Kad vam se jedu svježe pečene kiflice, a ne mijesi vam se i ne čeka dugo da se tijesto digne i udvostruči volumen, posegnite za brzim kiflicama bez kvasca koje su gotove za čas.

Objavljeno: 27.03.2020. u 15:50
get url
text
Foto: Ilustracija

SASTOJCI ZA BRZE KIFLICE:

(za 16 komada manjih kiflica)

250 g pšeničnog brašna
125 g svježeg sira (kremastijeg)
1 jaje
50 ml maslinova ulja
50 ml mlijeka
3 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
sjemenke za posipavanje

PRIPREMA BRZIH KIFLICA

1. U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir pa sve još jednom dobro izmiješajte.

2. U manju zdjelicu odvojite bjelance (žumance ostavite za premazivanje), izmješajte ga, potom u zdjelicu dodajte mlijeko i maslinovo ulje pa dobro izmiješajte. Dodajte to u zdjelu s brašnom i sirom pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.

3. Tijesto razvaljajte u krug promjera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumancem koji ste izmiješali sa kašičicom mlijeka. Pospite sezamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.

4. Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.

5. Kad kiflice izvadite iz rerne, prekrijte ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u vrećicu i zavežite, na taj način spriječit ćete da se osuše i stvrdnu.