navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prirodni lijek

S čime kombinirati med za jači imunitet?

Med je sastojak koji ima brojne benefite za zdravlje. Donosimo nekoliko kombinacija meda i zdravih sastojaka za napitke koje možete sami pripremiti.

Objavljeno: 10.02.2020. u 22:05
get url
text
Med i cimet

Med i limun
Kombinacija ovih dvaju sastojaka pomaže kod upale grla i kašlja, u čišćenju jetre, dobra je i za gubitak kilograma, poboljšava probavu, čisti akne, jača imunološki sistem i čisti organizam.

Potrebni sastojci: sok od polovice iscijeđenog limuna, kašika meda. Kada se probudite pomiješajte sastojke s toplom vodom i popijte na prazan želudac.

Med i cimet
Med u kombinaciji s cimetom pomaže u gubitku kilograma, poboljšava rast kose, pomaže kod upale grla, čisti akne i poboljšava probavu također. Potrebni sastojci: šoljica vruće vode, kašika meda pola čajne kašičice cejlonskog cimeta. Dodajte med i cimet u šoljicu vruće vode, te mješavinu popijte ujutro.

Med i biber
Med u kombinaciji s biberom odličan je za detoksikaciju organizma, poboljšava zdravlje kože i pomaže kod prehlade. Potrebni sastojci: čajna kašičica bibera, dvije kašičice meda i provrela vodam. U šoljicu dodajte sastojke, prelijte ih vrelom vodom i ostavite 15 minuta da odstoji. Procijediti i piti po potrebi.

Med i kurkuma
Kurkuma je poznata po brojim benefitima za zdravlje, a u kombinaciji s medom tretira alergije, liječi kašalj i prehladu te djeluje protuupalno i antibakterijski. Potrebni sastojci: 100 g meda, kašičica kurkume u prahu

Konzumacija: Dodajte kurkumu u prahu medu i dobro promiješajte. Stavi mješavinu u teglu, zatvorite je i ostavite u frižider.