navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zbog pandemije

Samohrana majka devet sedmica nije vidjela kćerke: Ponovo ih je zagrlila, a snimak susreta rasplakao je mnoge

Suzanne Vaughan (43) iz Norfolka radi kao medicinska sestra u bolnici “Queen Elizabeth” u Kings Lynnu u Velikoj Britaniji.

Objavljeno: 03.06.2020. u 20:28
get url
text

Prije epidemije bila je zaposlena na Odjeljenju hirurgije, a zatim je bila angažovana i na intenzivnoj njezi tri sedmice kao i na COVID-19 Odeljenju, piše Daily Mail.

Izuzetno teško Suzanne je podnijela da ne bude pored kćerki Belle (9) i Hettie (7) koje su, dok je mama radila, boravile kod tetke Charlotte u Peterboroughu.

- Odvela sam ih kod sestre jer sam željela da budu sigurne, radila sam u bolnici i svakodnevno bila izložena virusu. A žejlela sam i da više radim. Nisam mogla da priuštim više sati rada, a da brinem o djeci – kazala je Suzanne koja je radila 50 sati sedmično umjesto uobičajenih 28.

Istakla je da su sličnu žrtvu, koju je podnijela njena porodica, dali i mnogi drugi boreći se sa koronavirusom.

Rastanak sa kćerkama, kako je dodala, bio je veoma emotivan, a ona nije ni znala koliko ih dugo neće vidjeti. Komunicirale su preko FaceTimea, a djevojčice su se trudile da svako jutro pozdrave mamu.

Bilo je momenata kada je samohrana majka Suzanne pomišljala da više neće moći izdržati. Najteže je bilo na početku, a teško joj je padao svaki odlazak kući gdje nije bilo njenih kćerki, njihovog smijeha i plesa.

Suzanne, koja 20 godina radi kao medicinska sestra, poručila je da je nakon borbe na prvoj liniji fronta došlo vrijeme da ponovo kćerke stavi na prvo mjesto. Rekla je to šefu koji ju je podržao. Vratila se uobičajenom radnom tempu i djeci.

Kćerkama je priredila iznenađenje, zajedno sa sestrom Charlotte koja je snimala njihov susret. Prišla im je s leđa, a kada su je ugledale, djevojčice su povikale: “Mama, mama”.

- Nisam mogla da se razdvojim od njih. Dok su plakale, osjetila sam to u srcu. Bilo je nevjerovatno – kazala je Suzanne koja ne prestaje da grli svoje kćerke.

Povratak kući za nju je poput zlatne medalje. Naglasila je da je oduvijek bila bliska sa djecom, a da ih je epidemija još više zbližila.

Za Hettie i Bellu njihova mama je heroj, ali i svi ostali koji su se borili za živote drugih.

Emotivan snimak izazvao je lavinu reakciju na društvenim mrežama.