Nisam shopingholičarka, ali nisam ni pretjerano skromna. Kupujem šta mi i kad mi treba i nije mi žao potrošiti novac na sebe

Sanela Dujković vraća se na male ekrane. Ona je posljednjih nekoliko godina bila portparolka Granične policije BiH, a sada se odlučila da postane dio tima N1, gdje će raditi kao producentica i voditeljica timova koji pripremaju i vode "Novi dan" i "Dan uživo".

Dujković je novinarsku karijeru započela prije 18 godina na Federalnoj televiziji radeći kao voditeljica i novinarka jutarnjeg programa, a nekoliko godina bila je dio Pinka BH i Hayat TV, gdje je radila i kao portparol. Nova voditeljica i urednica otkriva kakva je u shoppingu, kakav stil preferira, kakvi su njeni stavovi o modi i trendovima…

Koliko često idete u shopping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

- Nisam shoppingholičarka, ali nisam ni pretjerano skromna. Kupujem šta mi i kad mi treba i nije mi žao potrošiti novac na sebe, ali ne gomilam obuću ili odjeću, parfeme ili šminku.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

- Uvijek i sve kupujem sama.

Da li kupovine obavljate planski ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

- Ovisi o situaciji, ali prije bih rekla planski. S obzirom na to da su u posljednje vrijeme kreacije u mom ormaru s potpisom dizajnerice Belme Tvico neophodno je da pravovremeno s njom dogovorim sve detalje oko željenog "komada". Moj neseser manje više podrazumijeva isti sadržaj i proizvode koje mijenjam kada ih potrošim. Cipele također kupujem prema potrebi i usklađujem sa sadržajem ormara koliko je to moguće.

Šta ste posljednje kupili sebi?

- Prošli mjesec naočale dioptrijske s "Dsquered" okvirovima i Zeiss staklima u Optiqueu, dva Custom Made odijela (crno i zeleno) i body Belme Tvico i Nero Giardini crne salonke.

Koji je najvredniji komad nakita koji posjedujete?

- Crnu bisernu ogrlicu koju mi je poklonila mnogo draga žena.

Koja su Vam tri omiljena komada garderobe, koja češće nosite od ostalih?

- Levisice, Geox gležnjače s višom petom i bunda od vještačkog krzna.

Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil? (Koje komade odjeće?)

- Ikone stila su uglavnom veoma mršave žene. Lakše je eksperimentirati kad imate 36 ili 38 konfekcijski broj. Ukoliko ne spadate u tu kategoriju, mogućnosti kombinacija i izbora odjevnih predmeta, pa i asesoara znatno su manje. U poslovnom stilu morate imati nekoliko Custom Made odijela (iskrojenih prema vašim mjerama), nekoliko koktel haljina među kojima je i neizbježna crna, cipele i asesoare u skladu s trendovima... U principu ormar žena koje nazivaju "modno osvještenim" je krcat svega, i to je recept. Kombinovati umjereno, prefinjeno i bez ķiča, ali imati mnoštvo gardarobe, obuće i modnih dodataka na raspolaganju.

Kada ste se "najgluplje" obukli i šta je to što ste odjenuli?

- Ne sjećam se glupog izbora jer rekoh planski kupujem.

U kojoj odjevnoj kombinaciji ste zasjali i dobili najviše komplimenata do sada?

- U crnoj satenskoj toaleti by Belma Tvico koja je umjereno dekoltirana s visokim izrezom.

Kada biste morali iskombinirati četiri različite boje da se odjenete, koje biste odabrali, a da ne ispadnete šareni?

- Crnu, bež, crvenu i bijelu.

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji, uključujući i BiH?

- U BiH nemamo baš ikonu stila. Jedinstven je u stilu Božo Vrećo, kao što je neprevaziđena kraljica stila u regiji Josipa Lisac. 

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

- S mjerom.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća i asesoari u pitanju?

- Leviske. 

Najviše novaca ste izdvojili za kupovinu kojeg komada garderobe, i koji je to bio iznos?

- Imam nekoliko Custom Made haljina koje su više od 1.000 KM.

Između putovanja na neku egzotičnu destinaciju i odjevne kombinacije i torbe iz najnovije Chanel kolekcije, šta biste izabrali?

- Putovanja su veće bogatstvo i benefit od tašne.

U kombiniranju odjeće, šta je prema Vama nespojivo, što ne biste Vi nosili?

- S umijećem se sve može kombinovati. Nevezano za kombiniranje, ja izbjegavam sintetičke materijale, ne nosim pretjerano dekoltirane stvari, ali ni oversized odijela. Ne sviđa mi se kad se neuspješno kombiniraju životinjski uzorci i općenito se "ježim" na kič, neukus i pretjerivanje.