navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Njena stilska priča

Sarah Jessica Parker, od jeftine crne haljine do modne ikone

Sarah Jessica Parker, glumica i izvršna producentica serije "Seks i grad", u čiju su se odjeću iz serije i filmova mnoge žene zaljubile, prelistala je svoj spomenar i otkrila tajne o svom stilskom razvoju na Met Gali, najvažnijem modnom događaju na svijetu.

Objavljeno: 27.04.2022. u 19:32
get url
text

Ona je za Vogue otkrila da se na prvoj Met Gali u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan, od kada je organizaciju preuzela Anna Wintour, današnja umjetnička direktorica svih izdanja ovog modnog časopisa, pojavila u crnoj haljini na bretele iz cjenovno pristupačne trgovine.

Prema njenom tijelu prepravila ju je krojačica iz kvarta, i to je bilo to, priznala je.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

- Neko mi je dao čašu s bijelim vinom, koje, zapravo, nisam pila, ali sam fotografirana baš tada, s tim u ruci. Te večeri sama sam se pobrinula za šminku i frizuru: bila su to vremena kad je Met Gala bila manja, mirnija i tiša. Da sam znala kakav me "roller coaster" očekuje na sljedećim događanjima u Metropolitanu, zahvalila bih se Vogueu na pozivnici - rekla je glumica i dodala:

- Jer, ko je mislio da je to "samo" odabrati haljinu, srediti se i dobro se provesti na događaju, jako se vara. Ni danas mi nije jasno da još postoje zvanice koje nisu i nikad neće provesti sedam do 10 mjeseci radeći na kostimu za taj događaj, u skladu s propisanom temom, poput mene – kaže Sarah.

Nakon tolikih godina dolazaka na Met Galu, kaže da je "zaključila da je hvatanje rezona u apstrakciji nešto poput izvođenja pjesme: ili ste interpret ili niste".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WWD (@wwd)

- Njen veliki modni iskorak, kada je iskočila iz mora "copy-paste" haljina i postala modna ikona, dogodio se 2006. na Met Gali čija je tema bila "AngloMania: Tradition and Transgression in British Fashion". Pojavila se u senzacionalnoj haljini čiji joj je autor, Alexander McQueen, te večeri bio i pratitelj. Od te večeri, pa do njegove smrti bili su prijatelji: on joj je prenosio svoj umjetnički credo, a ona je njegove modne lekcije nadograđivala vlastitim idejama. Često joj je govorio: "Oslobodi se, budi luđa od mene" – ispričala je Sarah Jessica Parker.

Na Met Gali nosila je i haljine s kojima se nije otprve poistovjetila: tek kasnije je, kada bi njen look pohvalno odjeknuo u javnosti, shvatila što je dizajner htio postići i odala mu priznanje.
Takva je bila kreacija Royja Halstona Frowicka, osnivača prvog američkog luksuznog brenda Halston Heritage koju je nosila na 2010.

Bila je to posveta modi iz njujorškog Kluba 54 u 70-im godinama prošlog stoljeća.

Reakcije su bile:"Wow!" iako je vjerovala da joj boja šampanjca, u kojoj je Halston osmislio haljinu, ne pristaje.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue fashion and modern art (@catwalkhautecouture)

S druge strane, među najdražima joj je kultna, crnobijela kreacija Oscara de la Rente s Met Gale 2014.

Poznata je i po tome što šlep krasi izvezen kreatorov potpis. Ona se dosjetila da ga treba tamo postaviti, dizajner ju je glatko odbio, ali glumica nije popuštala.

- To je bila posljednja haljina koju je kreirao, pokazana u javnosti. Tek kad je glamurozna večer prošla, de la Rentini saradnici otkrili su mi da je bio tako sretan što sam ga nagovorila. Bio je vrlo skroman, mislio je da je takva gesta pretjerana – kaže glumica.

Svi pamte i crkveni toranj kojim je 2018. upotpunila kreaciju Dolce&Gabbana od brokata u zlatnoj boji, s printom crvenih srca.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Carpet Fashion Awards (@fashion_critic_)

Kaže kako su je gotovo polegli u vozilo kojim je stigla u muzej... Kad ju je ugledala, Anna Wintour je gotovo neprimjetno kimnula glavom, zadovoljna kako je protumačila temu:"Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination".

Rijetka je to čast. Zato glumici nije teško palo to da je iste noći, kad se poslije Met Gale vratila kući, bez ikakve pomoći, sama vadila ukosnice i kopče iz kose kako bi to skinula s glave.