navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nevjerovatno

Saznajte kako se povreda noge refleksira na oči

Oči govore više nego riječi, to svi znaju. Ali ljudi obično u očima čitaju osjećaje, a ne znaju da šarenice odaju čitavo zdravstveno stanje, pa i moguće probleme koji će se tek pojaviti! Ako želite spriječiti bolesti, duboko se zagledajte. Svaka mrlja je važna…

Objavljeno: 23.02.2020. u 09:48
get url
text
Oči, ilustracija

Iridologija je disciplina koja proučava oblike i boje na šarenici i povezuje ih s radom tijela i organa. Dakle, iridologija na temelju čovjekove šarenice može odrediti njegovo zdravstveno stanje, kao i eventualne bolesti ili nedostatke tijela.

Iridologija je jedan od najstarijih oblika alternativne medicine.

Priča kaže da je 1837. godine Von Peczely u vrtu svoje kuće uhvatio sovu. Boreći se da pobjegne, sova je slomila nogu. Von Peczely je odjednom primijetio kako se u sovinu oku stvara jedna crta ili pruga. Ta je crta ubrzo postala crna tačkica na donjoj strani sovine šarenice. To je bilo mjesto na šarenici koje odgovara nozi, a Von Peczely to tada još nije znao. Međutim, kada je kasnije pregledavao čovjeka koji je povrijedio nogu, Von Peczely je primijetio da čovjek ima sličnu tačku na šarenici i sjetio se sove. Oduševljen svojim otkrićem, počeo je proučavati ono što danas znamo kao modernu iridologiju.

U Švedskoj, oko 1860.godine živio je dječak po imenu Nils Liljequist. Zbog vakcinacije i velikih količina kinina i joda, Liljequist je obolio, te je između 14. i 20. godine zapisivao kako mu se mijenja šarenica pod utjecajem lijekova. Postao je homeopat i sam se izliječio.

Kasnije su i Von Peczely i Liljequist napravili detaljne karte šarenice na kojima su povezali dijelove šarenice s dijelovima tijela. Iako nisu tada znali jedan za drugoga, njihove karte su bile zapanjujuće slične.

Primjese boja

Na osnovnoj boji šarenice mogu se pojaviti primjese drugih boja, u obliku mrljica ili pruga. U modernom životu, punom nezdravih elemenata i štetne okoline, vrlo se često javljaju primjese u šarenici. Pomoću njih također dijagnosticiramo zdravstvene probleme:

Žuta- loš rad bubrega. Ako se na šarenici pojavljuju nijanse, to obično znači da čovjek ima problema sa žučnim mjehurom.

Narančasta- teškoće prilikom razgradnje ugljikohidrata (škroba i šećera), što znači da slabo radi jetra i gušterača. Provjerite imate li problema sa šećerom.

Smeđa- ako se na šarenici pojavljuje smeđa boja, to znači da nešto nije u redu s jetrom, pa je krv "prljava".

Danas je iridologija priznata disciplina, koja se uči na medicinskim školama u Moskvi, Parizu, Grčkoj i Egiptu. Iridologija ima jednu prednost pred svim drugim metodama dijagnostike: šarenica se mijenja prije nego što se pojave fizički simptomi bolesti. To znači da se pomoću iridologije bolest može spriječiti.

Iridologija vam neće otkriti koju bolest imate, jer razne bolesti izazivaju slične promjene u tijelu, nego će vam reći kako se vaše tkivo promijenilo.

Na svijetu ne postoje dvije iste šarenice, kao što ne postoje ni dva potpuno ista čovjeka. Prema tome, svako od nas reagira drugačije i trebaju mu drugačije metode da ostane zdrav.