Dijamanti su najbolji prijatelji svake žene - rečenica je sa kojom će se složiti puno pripadnica ljepšeg spola. Pogledamo li malo bolje dame koje su prodefilirale crvenim tepihom 92. po redu dodjele Oscara, može se zaključiti da ove godine nije nedostajalo dragulja.

Mnoge od njih glamourozne kreacije podigle su na još viši nivo dijamantima o kojima će se još dugo pričati.

Jedna od onih koju niste mogli nikako ne primijetiti je Salma Hayek, koja je bila jedna od prezenterica na dodjeli ovih filmskih nagrada. Latino glumica je za ovu priliku odjenula haljinu branda Gucci, a upotpunila ju je prekrasnim naušnicama i ukrasom za kosu francuske kuće Boucheron.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Late for the #Oscars but almost there! ¡Tarde para los #Oscars pero casi allí!

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on

Još jedna latino zvijezda America Ferrera, koja je trudna s drugim djetetom, izborom nakita odala je počast svojim precima.

 

Zvijezda hit TV serije "Ružna Betty" glavu je ukrasila trakom od mesinga koju je dizajnirala Jennifer Behr, s kojom America dijeli iste korijene. Obje su, naime, porijeklom iz Hondurasa.

- Moj nakit predstavlja ratnički duh plemena Lenca, Indijanaca iz domovine mojih roditelja - objasnila je Ferrera.

Izborom dijamanata oduševila je i Scarlett Johansson, a nosila je naušnice branda Forevermark, vrijedne, ni manje ni više, nego dva i po miliona dolara.

 

- Tačno takav tip žene imala sam u glavi dok sam stvarala ove naušnice. Oduvijek se divim Scarlett, njenoj radnoj etici i talentu - izjavila je dizajnerica Anita Ko, koja je radeći na ovom komadu nakita udružila snage s Forevermarkom.

Blistala je i Mindy Kaling, čiji je Chopardov komplet - ogrlica, naušnice i prsten imao čak i – vlastitog tjelohranitelja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mindy Kaling de Dolce & Gabbana no "Oscar 2020 | 92nd Academy Awards", em Hollywood, Califórnia. #AcademyAwards #Oscars #MindyKaling #DolceGabbana Zimbio

A post shared by De Quem é o Look (@dequemeolook) on

- Ne smijem izgubiti ove dijamante, ništa im se ne smije dogoditi - izjavila je junakinja filma "Oceanovih 8" dok ju je tjelohranitelj pratio u stopu.

Posebne primjerke dragulja nosile su i: Saoirse Ronan, Charlize Theron, Zazie Beetz i Greta Gerwig.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#SaoirseRonan wearing @gucci at #Oscars

A post shared by Style , Hollywood and Makeup (@dailydozoffashion) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lead actress nominee Charlize Theron is just #bombshell #oscars #charlize #oscarsfashion #oscarsredcarpet Credit: Amy Sussman/Getty Images

A post shared by On The Red Carpet (@otrc) on