Sestre Vanja i Ajda Zugaj uspjele su pronaći Tracy, ženu koja im je pomogla kada im je to bilo najpotrebnije, piše CNN.

Tracy Peck za njihovu je potragu saznala od najbolje prijateljice i teniskog trenera, koji su priču o sestrama vidjeli na CNN-u. "Jesi vidjela priču? To mora da si ti", rekli su joj. Tracy je na početku to odbacila, ne vjerujući da neko traži baš nju.

Kad su joj počeli javljati za priču, vozila je i nije imala pojma o čemu pričaju. Zatim je odlučila zaustaviti automobil i otvorila je link koji su joj poslali. Na mobitelu je ugledala fotografiju pisma sa svojim potpisom. Čim ga je ugledala, kaže, brzo su se vratila sjećanja na let avionom iz Amsterdama prije 23 godine.

Sjetila se da je sjedila pored dviju sestara koje su bježale iz bivše Jugoslavije. Sjetila se da su izgledale veoma uplašeno i kako su je podsjećale na njezine vlastite kćeri. Sjetila se koliko ju je dirnulo njihovo iskustvo bijega od rata. 

Prije nego što su izašle iz aviona, posegnula je u torbicu, dala im 100 dolara i svoje naušnice te na brzinu napisala poruku koju su sestre sačuvale do danas. Nije ni znala koliko će im to značiti, a definitivno, kaže, nije znala da će je tražiti svo ovo vrijeme.

Tracy danas ima 70 godina i radio kao fizioterapeutkinja. Živi u predgrađu Minneapolisa. Prijatelji su joj pomogli da preko interneta stupi u kontakt sa sestrama. Ponovno su se okupile preko Zoom poziva.

- To mi je zagrijalo srce više od ičega što sam ranije doživjela u životu - rekla je Tracy za CNN.

Izvor: CNN/Faktor