navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Male, ali bitne

"Sitnice" koje žene vole više od romantičnih trenutaka i skupih poklona

Uvijek postoji onih nekoliko stvari koje možemo učiniti za našu drugu polovicu kako bismo je dodatno privukli, uljepšali joj dan, izmamili osmijeh na lice.

Objavljeno: 04.05.2020. u 15:14
get url
text
Foto: Ilustracija

Ponekad su sitne geste, koje dolaze iz srca, dovoljne da bi žene bile sretne, u svakom odnosu, da li sa partnerom ili sa suprugom.

Ovo su sitnice koje žene vole kod muškaraca.

1. Kada počiste za sobom

Ponekad su stvari koje će nekoga usrećiti besplatne. Jedna takva stvar je naprimjer pranje suđa. Kada se žena nakon dugog i stresnog dana vrati kući, oprano suđe i počišćena kuhinja možda neće biti najglamurozniji poklon, ali bit će poklon koji će je usrećiti i koji će cijeniti.

2. Kada pričaju o svojim osjećajima

Emocionalna zrelost je bitna. U redu je biti djetinjast kada je to prikladno, ali važno je da se obje strane ponašaju odraslo kada je to potrebno. Odraslo je i pričati o svojim osjećajima, onome što nas muči i upravo to žene očekuju od svojih partnera - da s njima budu iskreni i da otvoreno komuniciraju jer zahvaljujući tim stvarima odnosi cvjetaju.

3. Kada ih izvedu na sastanak

Naravno, većinu vremena najljepše je uživati u toplini svog doma, međutim, tu i tamo svaka žena voli da bude iznenađena izlaskom. Romantična večera koja nije tu samo zbog godišnjice, rođendana ili neke slične prigode zapravo je idealan način da i jedna i druga strana uživaju i još više se međusobno zaljube. Ako se ipak najugodnije osjećate u svom domu, on također može postati savršeno mjesto za organiziranje romantične večere.

4. Kada ih nasmijavaju

Kada nabrajaju karakteritike koje vole kod svog partnera, mnogi će već na samom početku spomenuti smisao za humor. Ne kaže se bezveze da je smijeh lijek, a žena koja uz sebe ima partnera koji joj mami osmijeh na lice bit će zahvalna za svaki taj trenutak.

5. Kada pozorno slušaju

Čak je i nauka potvrdila da žene vole muškarce koji ih znaju slušati. One uopšte ne traže rješenje za svaki problem koji imaju, ali cijene partnera koji će poslušati ono što ih muči, ali i raduje.

6. Kada skuhaju ručak/večeru

Stvar je vrlo jednostavna - svi volimo kad nas se iznenadi finim obrokom, a izreka da ljubav ide u želudac vrijedi za sve strane.

7. Kada gledaju ono što ona gleda

Svi mi imamo svoj ukus kada su u pitanju muzika, filmovi, serije... I naravno, ne trebamo se uvijek slagati oko svega niti gledati iste stvari. Međutim, kada se partneru ili partnerici pridružimo u gledanju barem jedne epizode serije koju prate zapravo im pokazujemo interes za njihov život.

8. Kada brzo odgovaraju na poruke

Naravno da ne možemo uvijek na svaku poruku odgovoriti čim je dobijemo, međutim, ako se potrudimo odgovoriti onda kada imamo vremena, bez da odugovlačimo bez razloga, pokazujemo drugoj strani da nam je dobra komunikacija bitna, a druga strana će to znati cijeniti.

9. Kada joj daju do znanja koliko im se sviđa

Svi parovi imaju neku samo svoju pjesmu, koja ih već s prvim taktovima podsjeti na njih, njihovu vezu, neke zajedničke trenutke.
Kada ta pjesma slučajno počne svirati na radiju, svaka žena koju njen partner uhvati za ruku i s njom zapleše bit će sretna. Možda vam ovo zvuči čudno, ali zamislite da vas neko spontano zamoli za ples u trenutku kada čuje pjesmu koja ga podsjeća na vas, ne zvuči loše, zar ne?
I ovo je samo jedna od sitnica, a postoji ih još mnogo.

10. Kada su podrška

Ženama podrška od strane partnera jako puno znači. Općenito, jedna od primarnih uloga partnera je međusobna podrška, a žena će je uvijek znati cijeniti. Ona može biti emocionalna ili praktična. Bitno je podržavati i pomagati, na male ili velike načine.