navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nezapamćena gužva

Skenderija prepuna, svi došli da vide novi film Quentina Tarantina

KSC Skenderija večeras je bila ispunjeno do posljednjeg mjesta. Sarajlije i njihovi gosti stigli su na projekciju filma "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina, jednog od najvećih rediteljskih imena današnjice.

Objavljeno: 23.08.2019. u 21:23
get url
text

KSC Skenderija večeras je bila ispunjeno do posljednjeg mjesta. Sarajlije i njihovi gosti stigli su na projekciju filma "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina, jednog od najvećih rediteljskih imena današnjice. Prvobitno je planirano da film bude prikazan u u ljetnom kinu Raiffeisen, ali je zbog kiše projekcija premještena u Skenderiju. Film se nakon svjetske premijere očekivao s velikim nestrpljenjem, a ulaznice su rasprodane prije početka festivala. Dobra vijest je da se film već sutra počinje prikazivati u bh. kinima.

"Bilo jednom u Hollywoodu" vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

Tarantinovim filmom završeno je 25. izdanje Sarajevo Film Festivala koje je prethodnih dana publici donijelo više od 270 ostvarenja iz skoro 60 svjetskih zemalja. 

{$galerijaFotografija}

 

Zadnja projekcija filma SFF(Skenderija) 23.08.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow